Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Η Αρμενία κατηγορεί το Αζερμπαϊτζάν πως σχεδίαζε επίθεση σε σιδηροδρομική γραμμή.

Η Αρμενία εξαπέλυσε σήμερα κατηγορίες κατά του Αζερμπαϊτζάν λέγοντας πως σχεδίαζε αεροπορική επίθεση σε σιδηροδρομική γραμμή.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, Άρτσρουν Χοβανισιάν, δήλωσε την Τρίτη ότι το Αζερμπαϊτζάν σχεδίαζε αεροπορική επίθεση σε σιδηρόδρομο στα ανατολικά της χώρας, αλλά αστόχησε κατά μερικές εκατοντάδες μέτρα.

Κατά τη διάρκεια βίντεο στον επίσημο ιστότοπο του Αρμενικού Κέντρου Πληροφόρησης Κρίσεων νωρίτερα, ο Χοβανισιάν έδειξε ένα απόσπασμα με έναν μεγάλο κρατήρα που είχε προκληθεί από drone κοντά στον οικισμό Νόρακερτ στην περιοχή του Γκεγκχάρκουνικ.

«Ένας σιδηρόδρομος περνά κοντά στον οικισμό Νόρακερτ, αλλά αστόχησαν περίπου μερικές εκατοντάδες μέτρα» δήλωσε.

Την Κυριακή, Γερεβάν και Μπακού κατηγόρησαν το ένα το άλλο για στρατιωτικές προκλήσεις στην αμφισβητούμενη αποσχισμένη δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. 

Την ίδια ημέρα, το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και η Αρμενία κήρυξαν στρατιωτικό νόμο και γενική επιστράτευση. Το Αζερμπαϊτζάν είπε αρχικά ότι δεν είχε τέτοια ανάγκη, αλλά αργότερα άλλαξε γνώμη και κήρυξε μερικό στρατιωτικό νόμο και μερική επιστράτευση.

Ορισμένα κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, προέτρεψαν τα μέρη να επιδείξουν συγκράτηση. Η Τουρκία είπε ότι θα παρέχει στο Αζερμπαϊτζάν οποιαδήποτε υποστήριξη ζητά.

sputniknews.gr