Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Νέα ευρωπαϊκή σιδηροδρομική υπηρεσία χαμηλού κόστους θα συνδέει τρεις μεγάλες πόλειςΞεκινά μια νέα σιδηροδρομική υπηρεσία που θα συνδέει τρεις πρωτεύουσες της Κεντρικής Ευρώπης,  την Πράγα , τη Βιέννη και τη Βουδαπέστη. Αυτό αποκάλυψε  ιδιωτική τσεχική εταιρεία Regiojet.

Δύο δρομολόγια θα εκτελούνται καθημερινά σε κάθε κατεύθυνση και τα εισιτήρια θα κοστίζουν  χαμηλά, από 16 € μεταξύ Πράγας και Βουδαπέστης και 9 € από Βιέννη προς Βουδαπέστη, το οποίο περιλαμβάνει κρατήσεις θέσεων και WiFi. Τα υψηλότερα εισιτήρια λαμβάνουν επίσης δωρεάν καφέ και σνακ με έκπτωση και έχουν πρόσβαση σε σύστημα ψυχαγωγίας καθίσματος.

Η Regiojet ελπίζει να ανταγωνιστεί τις αεροπορικές εταιρείες για να προσφέρει πιο άνετα και φιλικά προς το περιβάλλον ταξίδια στην περιοχή και παρόλο που το επτά ώρες ταξίδι μεταξύ Πράγας και Βουδαπέστης είναι σημαντικά μεγαλύτερο από ό, τι οι πτήσεις, οι οικολογικοί ταξιδιώτες θα μπορούσαν να επιλέξουν μια πιο βιώσιμη υπηρεσία μεταφορών .
Νέα έρευνα διαπίστωσε ότι ορισμένες σιδηροδρομικές υπηρεσίες σε όλη την Ευρώπη είναι στην πραγματικότητα ταχύτερες από τις πτήσεις και είναι πιο εύκολο να πάρετε τρένο και να ταξιδέψετε σε ολόκληρη την ήπειρο.  Ορισμένοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι ένα νέο «εξαιρετικά γρήγορο» σιδηροδρομικό δίκτυο που συνδέει τις πρωτεύουσες θα πρέπει να είναι μέρος των σχεδίων μετά την πανδημία ανάκαμψης της Ευρώπης .
Απολαύστε θέα που δεν θα έχετε από ένα αεροπλάνο © trabantos / Shutterstock

Το Regiojet είχε ένα πολυάσχολο καλοκαίρι. Τον Ιούνιο, η εταιρεία ξεκίνησε μια νέα υπηρεσία τρένου διανυκτέρευσης μεταξύ Πράγας και ακτής της Κροατίας που ήταν τόσο δημοφιλής που θα εκτελεί δρομολόγια κάθε βράδυ έως το τέλος Σεπτεμβρίου, όταν και θα επιστρέψει στο αρχικό πρόγραμμα τρεις φορές την εβδομάδα. Πούλησε περισσότερα από 30.000 εισιτήρια τις πρώτες εβδομάδες και περισσότερα από 4000 εισιτήρια σε μια μέρα, σπάζοντας τα ρεκόρ της εταιρείας.


lonelyplanet.com

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης