Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Απαιτούνται δύο μήνες για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες στη σιδηροδρομική γραμμή του Εδιμβούργου.






Η Network Rail δήλωσε ότι θα χρειαστούν δύο μήνες για την αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής στο Polmont στη διαδρομή του Εδιμβούργου προς τη Γλασκώβη μετά από ζημιά τμήματος της γραμμής 300 μέτρων από υπερχείλιση στο κανάλι της Ένωσης την περασμένη εβδομάδα.
Η έκταση των ζημιών έχει καταστεί σαφής αυτή την εβδομάδα, καθώς το νερό της πλημμύρας έχει υποχωρήσει, οδηγώντας τον φορέα εκμετάλλευσης σιδηροδρομικής υποδομής να προειδοποιήσει για διακοπή το φθινόπωρο παρά τα σχέδια να εργαστούν όλο το εικοσιτετράωρο στο χώρο.
Σύμφωνα με τους επιτόπιους μηχανικούς, η δύναμη του νερού που ρέει από την όχθη του καναλιού έχει ξεπλύνει εντελώς τμήματα της τροχιάς και υπονομεύει τα επιχώματα. Η δύναμη του νερού πλημμύρας υπονόμευσε και ξεπλένει τους εναέριους ιστούς ηλεκτροδότησης και έβλαψε άλλους και άφησε δεκάδες ξεριζωμένα δέντρα σκορπισμένα στα ίχνη.
Επιπλέον, το νερό του καναλιού έχει προκαλέσει ζημιά σε πάνω από ένα χιλιόμετρο τροχιάς και έρματος που θα πρέπει να αντικατασταθούν.
Ο διευθυντής παράδοσης δρομολογίων Network Rail, Kevin McClelland, δήλωσε: «Συνεργαζόμαστε με τους μηχανικούς περιουσιακών στοιχείων και τους εξειδικευμένους εργολάβους μας για να εκτιμήσουμε την κλίμακα και την έκταση των ζημιών και τι θα πρέπει να κάνουμε για την ασφαλή αποκατάσταση του σιδηροδρόμου.

«Είναι αξιοσημείωτο να βλέπουμε την καταστροφική δύναμη του ρέοντος νερού και την έκταση των πλημμυρών και το μέγεθος της ζημιάς είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί ποτέ στο σιδηρόδρομο. Είμαστε ευγνώμονες στους συναδέλφους μας στα κανάλια της Σκωτίας για την άμεση ανταπόκρισή τους στην αντιμετώπιση αυτού του άνευ προηγουμένου περιστατικού.
«Εργαζόμαστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να ολοκληρώσουμε αυτές τις επισκευές και να επιστρέψουμε τους επιβάτες στο σιδηρόδρομο.»


newcivilengineer.com 

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης