Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Πρόγραμμα ανακαίνισης σιδηροδρομικών σταθμών ύψους 40 εκατομμυρίων ξεκινούν οι Γερμανικοί σιδηρόδρομοι.

Οι Γερμανικοί σιδηρόδρομοι (DB) και ο Γερμανός Ομοσπονδιακός Υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσαν ένα πρόγραμμα για την ανακαίνιση 167 σιδηροδρομικών σταθμών σε όλη τη Γερμανία κατά το επόμενο έτος.

Το ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακής Υποδομής της Γερμανίας (BMVI) διαθέτει 40 εκατομμύρια ευρώ στη Deutsche Bahn (DB) για την πραγματοποίηση ανακαινίσεων σε 167 σιδηροδρομικούς σταθμούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα κεφάλαια διατίθενται από το πακέτο οικονομικής τόνωσης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την ενίσχυση της γερμανικής οικονομίας και την καταπολέμηση των συνεπειών της κορώνας.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν:

Αντικατάσταση επενδύσεων τοίχου / δαπέδου, βαφής και προσόψεων
Ανανέωση σκαλοπατιών, εισόδων, περιφράξεων και οροφών
Προσθήκη επιλογών θέσεων και αναμονής
Αφαίρεση γκράφιτι και άλλων ζημιών που προκαλούνται από βανδαλισμούς
Επέκταση πληροφοριών ταξιδιωτών
Περαιτέρω επέκταση της προσβασιμότητας
Ενεργητική ανακαίνιση, π.χ. μετατροπή σε φωτισμό LED ή αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Μεταφορών, Αντρέας Σέουερ, δήλωσε: « Πιο ελκυστικοί σιδηροδρομικοί σταθμοί, ισχυρή χειροτεχνία, ασφαλείς θέσεις εργασίας. Αυτός είναι ο πυρήνας του άμεσου προγράμματος. Προωθούμε μικρά μέτρα με μεγάλο αντίκτυπο σε 167 σταθμούς σε όλη τη Γερμανία. Οι ζωγράφοι, οι σκαλωσιές, οι ηλεκτρικοί εξοπλισμοί και άλλες τοπικές επιχειρήσεις χειροτεχνίας μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως: για παράδειγμα, με νέα κλιμακοστάσια, καλύτερη προσβασιμότητα, πιο άνετους χώρους αναμονής, νέα συστήματα πληροφοριών και αποτελεσματικότερα συστήματα θέρμανσης και φωτισμού. Οι νικητές είναι οι μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις μας και οι πελάτες των σιδηροδρόμων. "

Το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της DB Infrastructure, Ronald Pofalla, δήλωσε: «Οι ισχυρές ράγες περιλαμβάνουν ελκυστικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς. Πραγματικά ξεκινάμε με μια αρχή με το ομοσπονδιακό πρόγραμμα οικονομικών κινήτρων και ομορφαίνουμε 167 σταθμούς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Οι βιοτεχνίες μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως. Οι ταξιδιώτες και οι επισκέπτες θα επωφεληθούν από υψηλότερη ποιότητα διαμονής και καλύτερες πληροφορίες από το τέλος του έτους. "

globalrailwayreview.com
Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης