Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Πρώτο τρένο με προορισμό την Ευρώπη από το Σενζέν του Χονγκ Κονγκ.

Ένας νέος διάδρομος διεθνούς εμπορίου ξεκίνησε να συνδέει το Ντούισμπουργκ με την περιοχή Γκουανγκντόνγκ-Χονγκ Κονγκ-Μακάο στην Κίνα. Για να είμαστε πιο ακριβείς, συνδέει την πόλη Σενζέν με το γερμανικό κόμβο. Είναι το πρώτο τρένο Κίνα-Ευρώπης που αναχωρεί από αυτήν την κινεζική πόλη και είναι ήδη στη μέση του ταξιδιού.
Το απόγευμα της 18ης Αυγούστου, το τρένο έφυγε από το σταθμό Shenzhen Ping Hunan, ξεκινώντας ένα ταξίδι 16 ημερών μέσω του Alashankou στο Xinjiang, περνώντας από τη Μόσχα, το Μινσκ, το Malaszewicz, τη Βαρσοβία, το Αμβούργο και άλλα μέρη, για να φτάσει τελικά στο Ντούισμπουργκ. Όλη η διαδρομή διαρκεί 13.438 χλμ.

Οικονομικό κέντρο

Σύμφωνα με τοπική ιστοσελίδα, η έναρξη αυτής της αμαξοστοιχίας θα βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός νέου καναλιού εφοδιαστικής χερσαίων υδάτων στην περιοχή Γκουανγκντόνγκ-Χονγκ Κονγκ-Μακάο, που είναι ένα σημαντικό οικονομικό κέντρο. Παρέχει «σταθερή μεταφορά για βιομηχανικές συστάδες στο Σενζέν και τις γύρω περιοχές και προωθεί την κατασκευή της Ζώνης Πιλοτικής Επίδειξης Εξωτερικού Εμπορίου Σενζέν», λέει το Γραφείο Μεταφορών της Σενζέν.

Μετά την έναρξη αυτού του τρένου Κίνας-Ευρώπης, η μεταποιητική βιομηχανία στο Greater Bay Area, ειδικά από το σύμπλεγμα παραγωγής στο ανατολικό Γκουανγκντόνγκ, μπορεί να φορτώσει και να στείλει αγαθά από το κατώφλι τους », δήλωσε ο Yu Baoming, γραμματέας του γραφείου μεταφορών της Shenzhen. "Χτίζει επίσης μια πιο πράσινη, πιο βολική και ασφαλέστερη εμπορική γέφυρα για τη Σενζέν για να εξερευνήσει περαιτέρω τις ρωσικές, Κεντρικές Ασιατικές, ακόμη και ευρωπαϊκές αγορές."


railfreight.com
Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης