Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με τον Αναπλ. Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Αθ. Κοτταρά.

Τον προγραμματισμό του ΟΣΕ για έναρξη των εργασιών συντήρησης της Σιδηροδρομικής Γραμμής «Κατάκολο-Αρχαία Ολυμπία», εντός του Οκτωβρίου, γνωστοποίησε στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ Αθανάσιος Κοτταράς, κατά την διάρκεια της συνάντησής τους, σήμερα Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020, στον Πύργο.

Η συνάντησή τους, έρχεται ως συνέχεια της συνεργασίας που προηγήθηκε στις αρχές του καλοκαιριού στην Αθήνα, και αποδεικνύει για μια ακόμα φορά την συνέπεια λόγων και έργων της Διοίκησης του ΟΣΕ, αφού από τον Ιούνιο ο κ.Κοτταράς είχε ενημερώσει τον κ. Γιαννόπουλο για τις προθέσεις του Οργανισμού σχετικά με την συντήρηση της Γραμμής.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΟΣΕ, οι εργασίες στο τμήμα «Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία», θα αρχίσουν εντός του Οκτωβρίου και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την βελτίωση Τεχνικών Έργων (γέφυρες) την ανάταξη και βελτίωση της σιδηροδρομικής γραμμής, την εγκατάσταση 12 ΑΣΙΔ (προστατευτικές μπάρες) σε αντίστοιχες διαβάσεις της παραπάνω διαδρομής, καθώς επίσης και βελτιώσεις στις υποδομές των Στάσεων.

Εξαιρετικά σημαντική, χαρακτήρισε ο κ. Γιαννόπουλος και την εξέλιξη που αφορά στο τμήμα της Σιδηροδρομικής Γραμμής «Πύργος - Πάτρα (Κάτω Αχαϊα)». Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τον κ. Κοτταρά, έχει ήδη ολοκληρωθεί ο καθαρισμός της Γραμμής σε όλο το μήκος της και εντός των επόμενων ημερών ξεκινά η εκπόνηση μελέτης (σ.σ με στόχο να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου) σχετικά με την επισκευή και συντήρηση της υφιστάμενης Σιδηροδρομικής Γραμμής. Αυτές οι εξελίξεις, σε συνδυασμό με μια σειρά άλλων αποφάσεων που αναμένεται να ανακοινωθούν εν καιρώ, επιβεβαιώνουν στην πράξη – όπως εξήγησε ο κ. Κοτταράς – την πρόθεση του Οργανισμού για την σιδηροδρομική επανασύνδεση της Ηλείας με την Αχαΐα και κατ’ επέκταση με το υπόλοιπο Σιδηροδρομικό Δίκτυο της χώρας.

ilialive.gr