Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Ηλεκτρικό τρένο από τη Σητεία ως τα Χανιά προτείνει ο Γ. Βαρουφάκης, η επίσκεψη στον Άγιο Νικόλαο. Βίντεο.


Με τις γνωστές… ρηξικέλευθες θέσεις και προτάσεις εμφανίστηκε στο σύντομο, πέρασμά του από το Λασίθι, ο Γραμματέας του κόμματος «Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής – ΜεΡΑ25» Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και συλλογικών φορέων, στην Ιεράπετρα και στον Άγιο Νικόλαο.
Αφού επισκέφτηκε το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, στη συνέχεια μετέβη στο Επιμελητήριο Λασιθίου, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Θωμά Χαριτάκη, τον Αντιδήμαρχο Χάρη Αλεξάκη και εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.
Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στον ΒΟΑΚ, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο κατασκευής ενός μεγαλύτερου σύγχρονου αυτοκινητόδρομου «αντιαναπτυξιακό έργο», αντιπροτείνοντας την ανακατασκευή του υφιστάμενου προκειμένου να γίνει ασφαλέστερος και «δίπλα του να κατασκευαστεί ένα υπερσύγχρονο ηλεκτροκίνητο «μαγνητικό» τρένο, από τα Χανιά ως της Σητεία…»!
Εξήγησε ότι το μέλλον ανήκει και περιβαλλοντικά και τεχνολογικά στην ηλεκτροκίνηση, ότι αυτό θα προσφέρει πραγματικά στον τουρισμό της Κρήτης με τη γρήγορη μετακίνηση κατοίκων και τουριστών, ενώ θα προκαλέσει την ίδρυση επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών υποστήριξης υψηλής τεχνολογίας.

Αντίθετος ήταν επίσης με το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, χαρακτηρίζοντάς του «αποαναπτυξιακό» σχέδιο, τονίζοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα πρέπει να αναζητήσει διαφορετικό αναπτυξιακό σχέδιο για το νησί.
Μίλησε για επερχόμενο 5ο Μνημόνιο, με τον τρόπο που η κυβέρνηση μεθοδεύει τη χρηματοδότηση που αναμένεται να δοθεί από την Ε. Ένωση, αφού από τα 70 δις ευρώ που πανηγυρίζει ότι θα πάρει η Ελλάδα για την ενίσχυση και ανάταξη της εθνικής οικονομίας από τις επιπτώσεις του κορονοϊού, μόλις τα 10 θα είναι επιχορήγηση, τα δε υπόλοιπα θα είναι δάνεια με αυστηρούς όρους και μέσα σ’ αυτά ο πρωθυπουργός επέλεξε να συμπεριλάβει και τα χρήματα του επόμενου ΕΣΠΑ, που θα είναι πολύ λιγότερα από τα χρήματα του ΕΣΠΑ το οποίο τελειώνει τώρα.


ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
anatolh.com