Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Ρωσία: Σύστημα αναγνώρισης προσώπων στο μετρό της Μόσχας.

Κάμερες οι οποίες θα αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των επιβατών θα εγκατασταθούν στο μετρό της Μόσχας στη Ρωσία με κόστος 1,4 δισεκατομμύριο ρούβλια (17.251. 635 ευρώ).

Με τις κάμερες αυτές ο δήμος της Μόσχας θα μπορεί σε πραγματικό χρόνο να αναγνωρίζει την ηλικία, τα εισοδήματα, την κοινωνική κατάσταση και τον αριθμό τηλεφώνου οποιουδήποτε επιβάτη στη Ρωσία.
Το σύστημα αναγνώρισης προσώπων θα εγκατασταθεί αρχικά σε 1.500 βαγόνια από τις 6.000 που διαθέτει το μετρό, έως το τέλος του χρόνου.
Σκοπός της εγκατάστασης των καμερών αναγνώρισης προσώπων όπως ανακοινώθηκε είναι η ασφάλεια των επιβατών καθώς και η ενημέρωση του επιβατικού κοινού για όλες τις αλλαγές και τις καινοτομίες στην λειτουργία του μετρό.
Στις αρχές Ιουλίου ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Βλαντίμιρ Μίλοφ και η ακτιβίστρια Αλιόνα Ποπόβα προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαμαρτυρόμενοι για την χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπων στην Μόσχα.
Και οι δύο τους κατήγγειλαν ότι η μαζική ψηφιακή παρακολούθηση που πραγματοποιήθηκε από τις αρχές σε μια από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας παραβιάζει την συνταγματική αρχή που απαγορεύει την παρέμβαση στην προσωπική ζωή και τον νόμο.
photo αρχείου reuters

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit.gr