Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Αυξάνονται τα δρομολόγια για αποφυγή του συνωστισμού.


Ανακαλούνται οι άδειες του προσωπικού - Τα μέτρα που λαμβάνονται από το υπουργείο Μεταφορών
Στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αποφυσή συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προχωρά το υπουργείο Μεταφορών.
Στα μέτρα περιλαμβάνεται η ανάκληση των αδειών του προσωπικού των μέσων οι οποίες θα περιοριστούν στο 20% στη διάρκεια του Αυγούστου ενώ αύριο θα εκτελείται ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα με αυξημένα δρομολόγια. 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών ακολουθεί: 

Οι εικόνες των τελευταίων ημερών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μάς προβληματίζουν όλους και τα παράπονα πολιτών είναι δικαιολογημένα.


Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής είναι σε συνεχή συνεργασία με τις διοικήσεις των αρμόδιων φορέων και τους έχει ζητήσει να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για να συντομεύσουν κατά πολύ οι χρονοαποστάσεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση τα άμεσα μέτρα που ελήφθησαν είναι τα εξής:

- Από χτες το βράδυ ξεκίνησε ήδη ανάκληση αδειών του προσωπικού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.

- Οι φορείς θα εκτελούν από αύριο ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η μετακίνηση του επιβατικού κοινού.

- Εντός της ημέρας ο ΟΑΣΑ θα εκδώσει ανακοίνωση με τις νέες χρονοαποστάσεις που θα ισχύουν για τον Αύγουστο.

Σημειώνεται πάντως ότι παρά τις δυσκολίες, οι θερινές άδειες κινούνται ήδη στο μισό της περσινής περιόδου και οι συχνότητες πέραν των όποιων μεμονωμένων περιστατικών είναι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σταθερά βελτιωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους για την προσπάθεια που καθημερινά καταβάλουν και το επιβατικό κοινό για την υπομονή που δείχνει. Ζητούμε την κατανόηση όλων για την ταλαιπωρία. Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζουμε ότι πρέπει πάντα να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης – ιδίως η χρήση μάσκας – και οι οδηγίες των ειδικών. Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί και όλοι πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

protothema.gr