Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Ξεκινούν τα έργα συντήρησης της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο.


Ξεκινούν τα έργα συντήρησης στην μετρική σιδηροδρομική γραμμή, στη διαδρομή Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο, στην οποία προγραμματίζεται να επανακυκλοφορήσουν συρμοί περί τα μέσα του επόμενου έτους.

Αυτό έγινε γνωστό στη διάρκεια της συνάντησης που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε στην Αθήνα με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Θανάση Κοτταρά, το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Ιουλίου.

Σημειώνεται δε ότι στην ίδια συνάντηση γνωστοποιήθηκε ότι ξεκινά οσονούπω ο καθαρισμός της μετρικής γραμμής από το Άργος μέχρι την Καλαμάτα.

Σκοπός είναι να γίνει καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί ώστε να ακολουθήσει η μελέτη για την αποκατάσταση όποιων προβλημάτων διαπιστωθούν ότι έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της πολυετούς εγκατάλειψης του δικτύου -είτε πρόκειται για φθορές φυσιολογικές λόγω του χρόνου αχρησίας, είτε ακόμα και για βανδαλισμούς.

“Στο κόστος αποκατάστασης θα συμμετάσχει και η Περιφέρεια, όπως και στην επαναλειτουργία τόσο του επιβατηγού όσο και του εμπορικού τρένου -ιδιαίτερα σημαντική προϋπόθεση για την ανάπτυξη των βιομηχανικών περιοχών και την υποστήριξη της Μεγαλόπολης” σημείωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος πρόσθεσε ότι στο εξής θα υπάρχει συνεχής συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον ΟΣΕ.

argolikeseidhseis.gr