Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Απάντηση Σιμιτσή στις αντιρρήσεις Κατσιμίγα για τη σιδηροδρομική σύνδεση με Θεσσαλονίκη.


Με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της Πρωινής το πρωί της Δευτέρας ο Αντιπεριφερειάρχης Κωστής Σιμιτσής αναφέρθηκε στη διαβούλευση που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, για το έργο σιδηροδρομικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Καβάλα.
Με την ευκαιρία σχολίασε τη διαφορετική πρόταση και άποψη του Κώστα Κατσιμίγα.

Ο Κωστής Σιμιτσής είπε: «Η διαδικασία της διαβούλευσης ουσιαστικά αφορά μόνο αυτούς που έχουν αντιρρήσεις επί του προτεινόμενου έργου και των μελετών καθώς αυτοί θα καταθέσουν προτάσεις. Όσοι συμφωνούν, ενημερώνονται και δεν πράττουν το παραμικρό. Το έργο ουσιαστικά περιλαμβάνεται στο εγκεκριμένο χωροταξικό πλαίσιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που αποφασίστηκε επί διοίκησης Άρη Γιαννακίδη.

Στενός συνεργάτης του οποίου ήταν ο Κώστας Κατσιμίγας. Η σιδηροδρομική γραμμή που προβλέπει το έργο, της απευθείας σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Καβάλα είναι ότι πιο καλό μπορεί να γίνει». Τέλος ο Κωστής Σιμιτσής αμφέβαλλε για το κατά πόσο είναι ίδιων χιλιομέτρων το έργο που είναι υπό μελέτη και η πρόταση Κατσιμίγα μιας γραμμής από Θεσσαλονίκη σε Σέρρες και Δράμα πριν την Καβάλα.

proininews.gr