Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Ο Βουλευτής Καβάλας Μ. Λαζαρίδης για την σιδηροδρομική σύνδεση με την Θεσσαλονίκη.

 Ελπίδες εκπτώσεων για τους επαγγελματίες της χερσαίας ζώνης- Παρέμβαση στο ΤΑΙΠΕΔ του Μ. ΛαζαρίδηΟ βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νομού Καβάλας κ. Μακάριος Λαζαρίδης μίλησε το πρωί της Δευτέρας στο ραδιόφωνο της Πρωινής και σχολίασε θέματα της τοπικής επικαιρότητας.

Μεταξύ των θεμάτων σχολίασε και δηλώσεις για την σιδηροδρομική σύνδεση της Καβάλας με την Θεσσαλονίκη.

Σχετικά με την κριτική προς την μελλοντική σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Καβάλας, κριτική που έγινε από τον Κώστα Κατσιμίγα και κείμενο που υπογράφει ο Μάκης Παπαδόπουλος, ο Μακάριος Λαζαρίδης είπε μεταξύ άλλων: «Διάβασα με έκπληξη την ανακοίνωση του περιφερειακού συμβούλου και του κ. Μάκη Παπαδόπουλου. Θέλουν καθυστέρηση του έργου; Επιχειρούν να το υποβαθμίσουν. 
Ειδικά ο κ. Κατσιμίγας φαίνεται να ζει σε μία άλλη εποχή. Ο Μάκης Παπαδόπουλος μου κάνει εντύπωση που ταυτίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με τη σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης- Καβάλας αναπτύσσεται και αναβαθμίζεται το νέο λιμάνι ενώ αυτή η σύνδεση βοηθάει και τον τουρισμό στην περιοχή και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. 
Η Καβάλα συνδέεται με τη Θεσσαλονίκη και γενικότερα η διαδρομή από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αλεξανδρούπολη μειώνεται χρονικά κατά τρεις ώρες. Οι αντιπροτάσεις που διαβάζω ουσιαστικά αφορούν μία νέα χάραξη της συγκεκριμένης γραμμής».


proininews.gr