Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Εχασαν το τρένο, χάνουν και τα χρήματά τους.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ «Ε» ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΟΜΟΛΟΓΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΚΑΡΤΑΣ -ΤΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΛΑΒΑΝ

Διπλά ζημιωμένοι φαίνεται πως βγαίνουν οι Λαρισαίοι που εργάζονται στον Βόλο και χρειάζεται κάθε πρωί να μεταβούν στη γειτονική πόλη. Μετά την πρόσφατη απόφαση για αναστολή του δρομολογίου των 5.53’ απ’ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ κάποιοι εκτός από μέσο μεταφοράς ψάχνουν και τα χρήματά τους καθώς είχαν εκδώσει μηνιαία κάρτα μετακίνησης αλλά τώρα πια δεν τη χρειάζονται. Στην προσπάθειά τους να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ πήραν απαντήσεις που δεν τους ικανοποιούν, καθώς η εταιρεία δεν μπορεί να τους δώσει πίσω τα χρήματα επικαλούμενη την πολιτική που εφαρμόζει.
«Εργαζόμαστε επί σειρά ετών στον Βόλο και επιλέγουμε το τρένο που είναι ένα μέσο σταθερό. Το χρησιμοποιούμε καθημερινά περίπου 20 άτομα από τη Λάρισα» εξηγεί ένας εξ αυτών στην «Ε».
«Στην προσπάθειά μας να περιορίσουμε τα έξοδα μετακίνησης επιλέγουμε τις κάρτες μηνιαίων διαδρομών» λέει και προσθέτει ότι: «Ξαφνικά όμως για τους λόγους της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιλέγει να σταματήσει ένα δρομολόγιο που εμάς μας εξυπηρετούσε, καθώς πρέπει να είμαστε νωρίς στον Βόλο. Δικαιολογημένα λοιπόν πήγαμε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ζητήσαμε να μας επιστραφούν τα χρήματα αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε».
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το ζήτημα του δρομολογίου που σταμάτησε σχετίζεται με το θέμα των μηχανοδηγών από τον Βόλο και της διάρκειας ανάμεσα στο τελευταίο νυχτερινό τρένο από τη γειτονική πόλη.
*Να αναφέρουμε πως για το θέμα τοποθετήθηκε με ανακοίνωση και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, που όπως τόνισε το τελευταίο διάστημα γίνεται παραλήπτης δεκάδων τηλεφωνημάτων από εργαζόμενους που χρησιμοποιούν τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να μεταβούν στην εργασία τους. Όπως τονίζεται «ένα ακόμα έξοδο φορτώνεται στις πλάτες των εργαζομένων και αποτελεί πρόκληση η μετακύληση νέων βαρών στους εργαζόμενους, την ίδια στιγμή που πολλοί δεν γνωρίζουν αν θα έχουν και αύριο δουλειά και συγχρόνως το κόστος διαβίωσης καθημερινά ανεβαίνει.
Το ΕΚΛ ζήτησε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να επανέλθουν όλα τα δρομολόγια, όπως αυτά υπήρχαν από την αρχή της χρονιάς.
*Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. εν τω μεταξύ σε συνέχεια της σταδιακής επαναφοράς των δρομολογίων της, μετά τη χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις, ανακοινώνει την επανέναρξη επιπλέον αμαξοστοιχιών στο δίκτυό της.
Ειδικότερα, από προχθές Τετάρτη 17.06.2020 επανακυκλοφορούν οι παρακάτω αμαξοστοιχίες (που αφορούν στη Λάρισα και τη Θεσσαλία):
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΑΡIΣΑ: 2590, 2591, 2598
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΑΛΑΙΟΦΑΡΣΑΛΟΣ: 1595, 2596
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΠΑΛΑΙΟΦΑΡΣΑΛΟΣ: 881, 882, 887, 888
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ: 883/590, 591/886
ΛΑΡΙΣΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ: 561/880, 563, 562, 891/564
*Επίσης από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ επισημαίνεται πως λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών για κάθε δρομολόγιο, δέκα λεπτά πριν την αναχώρηση σταματάει η έκδοση των εισιτηρίων από τα γκισέ. Άρα προτείνει οι επιβάτες να φροντίζουν να βρίσκονται νωρίτερα στο σημείο αν έχουν σκοπό να εκδώσουν τα εισιτήριά τους από τον σταθμό.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ
eleftheria.gr