Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Αίγιο: Σε εκκρεμότητα απαλλοτριώσεις και δρόμοι πρόσβασης στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αιγίου

Στην όλη θετική εξέλιξη επανέναρξης των δρομολογίων του τρένου, με αφετηρία το Αίγιο, υπάρχει το «μελανό» σημείο στοιχείο της πρόσβασης στον κομβικό Σιδηροδρομικό Σταθμό, αφού οι δρόμοι που οδηγούν σ' αυτόν - αν και θα έπρεπε π- δεν είναι ακόμα έτοιμοι ώστε να αντέξουν τον αναμενόμενο μεγάλο όγκο οχημάτων και επιβατών, από ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.
Τα έργα δεν τα έχει ολοκληρώσει ακόμα η ΕΡΓΟΣΕ, κάτι που σημαίνει πως σε αντίθεση με τη γραμμή την οποία πρόσφατα παρέδωσε σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΣΕ, αυτά δεν τα έχει παραδώσει. Οι ατέλειες και τα ορατά κενά προκύπτουν από τις εγκεκριμένες τεχνικές μελέτες. Από την ηγεσία του ΟΣΕ, διαβιβάστηκε μάλιστα στην ΕΡΓΟΣΕ το έγγραφο του δημάρχου Αιγιάλειας Δημ. Καλογερόπουλου, που ευλόγως ζητά άμεση ρύθμιση των εκκρεμοτήτων.
Μεταξύ αυτών είναι η κατάργηση της διαπλάτυνσης της οδού, νότια του Σταθμού και του κόμβου στη συμβολή με την οδό Κορίνθου (Κιντώνη), καθώς και του δρόμου που καταλήγει στο Δημοτικό Κολυμβητήριο και ως υπόβαση απομένουν 40 μ. μήκους διάνοιξης και ολοκλήρωσής της για να δώσει μια ακόμα πρόσβαση από την Κορίνθου.
Επίσης εκκρεμούν απαλλοτριώσεις και κατασκευή οδών βόρεια, όπως και ο κόμβος συμβολής με τη Ν. Πλαστήρα κι ένας ακόμα δρόμος με ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα για την περιοχή και τον ΣΣ πέραν της κύριας πρόσβασης η οποία θα σηκώσει το κύριο βάρος της κυκλοφορίας, πρέπει ωστόσο να έχει ικανό πλάτος, οδόστρωμα, πλατιά πεζοδρόμια, στηθαία ασφαλείας, οδοφωτισμό και απορροή ομβρίων.

pelop.gr