Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Αιτήματα προς τον ΟΣΕ του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου.


Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, κ. Αθανάσιο Κοτταρά, στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ. Το παρών στη συνάντηση έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Θανάσης Ντερέκας, και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Μανώλης Αντωνάκος, ενώ παραβρέθηκε ο Κοινοτικός Σύμβουλος Μοσχάτου και εργαζόμενος στον ΟΣΕ, Γιάννης Φεστερίδης.
Είχε προηγηθεί η προ ημερών ανάλογη σύσκεψη του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Χρήστο Βίνη.
Το θέμα της συζήτησης ήταν η απομάκρυνση των μεταλλικών ηχοπετασμάτων από τις γραμμές του Προαστιακού στην Κοινότητα Ταύρου και η τοποθέτηση νέων, καλαίσθητων, διάφανων ηχοπετασμάτων, με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου-Ταύρου και της Διαπαραταξιακής Επιτροπής που είχε συσταθεί για το θέμα, κατά την περασμένη δημοτική περίοδο.
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, ζήτησε την αναβάθμιση των υπαρχουσών πεζοδιαβάσεων για την ασφαλέστερη διέλευση των πεζών, την εφαρμογή ορίου για τη διέλευση βαρέων οχημάτων, καθώς και τον καθαρισμό της γραμμής, ενώ επανέλαβε το πάγιο αίτημα του Δήμου της υπογειοποίησης των γραμμών του Προαστιακού στον Ταύρο, που αποτελεί τη μόνη βέλτιστη λύση για το φυσικό, οικιστικό και ανθρωπογενές περιβάλλον του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, κ. Αθανάσιος Κοτταράς, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου και την αντιπροσωπεία για την θετική του βούληση να διευθετηθεί το ζήτημα των ηχοπετασμάτων, λέγοντας μάλιστα ότι θα επισκεφθεί ο ίδιος το σημείο και ότι θα δώσει στη συνέχεια σχετικές κατευθύνσεις στις υπηρεσίες του ΟΣΕ.

Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής:

«Διατυπώσαμε τις θέσεις του Δήμου και εκφράζω την ικανοποίησή μου για την άμεση ανταπόκριση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ, ο οποίος εκδήλωσε την πρόθεσή του να επισκεφθεί το σημείο στην Κοινότητα Ταύρου. Αυτό δείχνει την θετική διάθεσή του να λυθεί το θέμα της απομάκρυνσης των μεταλλικών ηχοπετασμάτων, το οποίο εκκρεμεί δύο και πλέον χρόνια. Επίσης επαναλάβαμε το πάγιο αίτημα του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου για την υπογειοποίηση των γραμμών του Προαστιακού στον Ταύρο. Τέλος, ζητήσαμε την αναβάθμιση των υπαρχουσών πεζοδιαβάσεων προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε την ασφάλεια των πολιτών».

epoli.gr