Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Πρώτη φορά στα 167 χρόνια, οι Ινδικοί σιδηρόδρομοι δεν μετέφεραν επιβάτες την ημέρα των γενεθλίων τους.

Τα τρένα είναι σταθμευμένα στο αμαξοστάσιο του σιδηροδρομικού σταθμού Anand Vihar, στο Νέο Δελχί, (PTI)

Αυτή την ημέρα πριν από 167 χρόνια, οι τροχοί του πρώτου επιβατικού τρένου άρχισαν να κυλούν στις ράγες πραγματοποιώντας δρομολόγιο  από τη Βομβάη προς το Thane. 


 Οι Ινδικοί Σιδηρόδρομοι έγιναν 167 ετών την Πέμπτη και για πρώτη φορά, τα τρένα δεν μετέφεραν επιβάτες στα γενέθλιά του αλλά αντίθετα στάθηκαν ακινητοποιημένα στους σταθμούς.
Αυτή την ημέρα πριν από 167 χρόνια, οι τροχοί του πρώτου επιβατικού τρένου στη χώρα από τη Βομβάη προς το Thane άρχισαν να κυλούν ήταν 16 Απριλίου 1853.

Την Πέμπτη, το Υπουργείο Σιδηροδρόμων ευχήθηκε στους σιδηροδρόμους χαρούμενα γενέθλια στο Twitter - "Σήμερα, πριν από 167 χρόνια ξεκινούσε το πρώτο τρένο από τη Βομβάη προς το Thane. Για πρώτη φορά, επιβάτες και υπηρεσίες σταματούν για την ασφάλειά μας. Μείνετε στο  σπίτι και κάνετε το έθνος νικηφόρο », είπε.
Ο σιδηρόδρομος ανέστειλε όλες τις υπηρεσίες επιβατών από τις 25 Μαρτίου έως τις 3 Μαΐου λόγω της επιδημίας του κοροναϊού. Έχουν επηρεαστεί περίπου 15.523 αμαξοστοιχίες που εκτελούνται από τους σιδηροδρόμους, συμπεριλαμβανομένων 9.000 επιβατικών αμαξοστοιχιών και 3.000 υπηρεσιών express ταχυδρομείου που εκτελούνται καθημερινά. Φιλοξενεί πάνω από 20 εκατομμύρια επιβάτες κάθε μέρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των θανάτων λόγω κοροναϊού αυξήθηκε σε 414 και ο αριθμός των κρουσμάτων σε 12.380 στη χώρα την Πέμπτη.
livemint.com

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης