Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Αυτά είναι τα καλύτερα μετρό παγκοσμίως.

Γρήγορη, φθηνή και καθαρή μετακίνηση. Ό,τι ακριβώς θέλει κάποιος που μετακινείται καθημερινά με το μετρό.
Σε μεγάλες πόλεις, τα συστήματα μετρό θεωρούνται ένα από τα πιο δημοφιλή και προτιμώμενα μέσα μεταφοράς για όλους τους ανθρώπους. Ο κύριος σκοπός αυτών των συστημάτων είναι να προσφέρουν έναν φθηνό και γρήγορο τρόπο μετακίνησης, καθώς και να μειώσουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση, εξυπηρετώντας καθημερινά εκατομμύρια ανθρώπους. Ας δούμε παρακάτω μερικά από τα καλύτερα συστήματα μετρό που υπάρχουν στον κόσμο.

5. Μετρό Χονγκ Κονγκ, Χονγκ Κονγκ
Το Χονγκ Κονγκ διαθέτει ένα από τα καλύτερα συστήματα μετρό στον κόσμο. Δεν είναι μόνο φθηνό, αλλά είναι ένα από τα καθαρότερα, πιο οργανωμένα συστήματα μετρό παγκοσμίως. Διαθέτει δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους σταθμούς και εγκαταστάσεις ειδικά διαμορφωμένες για άτομα με ειδικές ανάγκες.

4. Μετρό Μόσχας, Ρωσία
Αν υπήρχε βραβείο για τα πιο μεγαλοπρεπή και κομψά συστήματα μετρό του κόσμου, η Μόσχα θα το είχε κερδίσει με μεγάλη ευκολία. Άνοιξε το 1935, και είναι το 5ο μεγαλύτερο μετρό στον κόσμο, ενω εγγυάται μια εμπειρία ταξιδιού που κανείς δεν θα ξεχάσει εύκολα. Οι μαρμάρινες στήλες, οι τοιχογραφίες, οι πολυέλαιοι κάνουν να φαίνεται ότι σταματάτε σε ένα σοβιετικό μουσείο και όχι σε σταθμό μετρό. Για να μην αναφέρουμε τη συνολική καθαριότητα που είναι πάντα «άψογη». Οι τιμές των εισητηρίων είναι πολύ φτηνές σε σύγκριση με τη Νέα Υόρκη ή άλλες μεγάλες πόλεις.

3. Μετρό Σιγκαπούρης, Σιγκαπούρη
Το μετρό της Σιγκαπούρης έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον και φιλικά προς την ενέργεια συστήματα μετρό στον κόσμο. Ο σταθμός του μετρό προτιμάται από τουρίστες που επισκέπτονται τη Σιγκαπούρη, αφού όλα τα αξιοθέατα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από τους σταθμούς. Θεωρείται επίσης ότι είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα συστήματα μετρό στον κόσμο. Οι τουρίστες μπορούν να αποκτήσουν ένα Τουριστικό Pass της Σιγκαπούρης (STP) σε χαμηλή τιμή, ώστε να απολαμβάνουν αυτή την εμπειρία στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

2. Μετρό Στοκχόλμης, Σουηδία
Το σύστημα του μετρό της Στοκχόλμης φημίζεται για τους υπέροχους σταθμούς του και αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα της πόλης. Οι αποβάθρες μοιάζουν με σπηλιές που γοητεύουν. Οι σταθμοί θυμίζουν γκαλερί τέχνης λόγω των εντυπωσιακών έργων ζωγραφικής και των γλυπτών που διαθέτουν. Κάποιος θα πίστευε ότι οι παραπάνω λόγοι θα είχαν μεγάλο αντίκτυπο στις τιμές των εισιτηρίων, ωστόσο είναι πολύ φθηνά και προσιτά για όποιον αποφασίσει να επισκεφθεί την πόλη.

1. Αττικό Μετρό, Αθήνα, Ελλάδα
Η Ελλάδα διαθέτει έναν από τους πιο ενδιαφέροντες και περίπλοκους ιστορικούς πολιτισμούς στον κόσμο καθώς και μια ποικιλία τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα κάθε χρόνο. Το σύστημα του μετρό της Αθήνας μπορεί να θεωρηθεί ως… μουσείο λόγω των αρχαιολογικών χώρων που έχουν ανακαλυφθεί όταν έγιναν ανασκαφές κατά την κατασκευή του. Η τιμές των εισιτηρίων είναι αρκετά προσιτές.


fortunegreece.com