Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Στον Δοξαρά βρέθηκαν οι σιδηροδρομικοί.

ΕΝΑΣ ΠΗΓΕ ΜΕ… ΠΟΔΗΛΑΤΟ 

Στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων στο Δοξαρά βρέθηκαν τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Λάρισας «Ο Αγιος Φίλιππος», αλλά και σιδηροδρομικοί από τη Λάρισα και όλη την Ελλάδα. Κι ενώ όλοι πήγαν με τα λεωφορεία ή με τα ΙΧ τους ο συνταξιούχος σιδηροδρομικός Νίκος Χαρός, αποφάσισε να πάει με το ποδήλατό του από τη Λάρισα! 

Ανήμερα της εορτής των Αγίων Αναργύρων τέλεσαν Θεία Λειτουργία με θείο κήρυγμα, αρτοκλασία, λιτάνευση της ιεράς εικόνας των Αγίων και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των σιδηροδρομικών τους, που έπεσαν θύματα και έχασαν τη ζωή τους στην εκτέλεση του υπηρεσιακού τους καθήκοντος σε όλο το μήκος του Σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ από την Καλαμάτα μέχρι και την Αλεξανδρούπολη και για όλους τους συναδέλφους τους που έφυγαν από τη ζωή από οποιαδήποτε αιτία. 

Το εκκλησάκι κτίστηκε με δαπάνες των σιδηροδρομικών της Λάρισας και της Νέας Ιωνίας Βόλου, στη μνήμη των αδικοχαμένων σιδηροδρομικών Δημήτρη Τσακαλέα και Κώστα Τουρούτσικα, που φονεύθηκαν την 1η Νοεμβρίου του 1972 σε σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στο 326ο χλμ. της γραμμής Αθηνών-Λάρισας.

 Ο έμπειρος ποδηλάτης Νίκος Χαρός εξήγησε στους συναδέλφους του, ότι αποφάσισε να το κάνει αυτό για να προτείνει και εναλλακτικές ποδηλατικές διαδρομές, αλλά και να προτρέψει τους σιδηροδρομικούς σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.


Για τα "Σ.Ν.": Βαγγέλης Ρηγόπουλος