Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Απαιτείστε να ολοκληρωθεί η οδική/σιδηροδρομική Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών-Εδεσσας-Φλώρινας.


Ο Νομός Πέλλας, η πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, υφίσταται μια ιδιότυπη συγκοινωνιακή απομόνωση. Οδική και σιδηροδρομική.

Δεν υφίσταται ούτε οριζόντιος οδικός άξονας ούτε και κάθετος άξονας με σύνδεση στην Εγνατία Οδό. Αυτό εμποδίζει την ανάπτυξή των περιοχών της Έδεσσας, Γιαννιτσών, Σκύδρας και Αριδαίας.
Η Ελληνική Κυβέρνηση και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι τα αρμόδια όργανα προκειμένου να τρέξουν τα έργα τα οποία έχουν ξεκινήσει εδώ και 25 χρόνια. Είναι όμως ατελείωτα …

Το 2012 έκαναν φτερά, 120 εκ ευρώ, επίσημα δεσμευμένων για το έργο χρήματα …

Το 2017 ενώ εξασφαλίστηκαν πιστώσεις 10 εκ ευρώ για την κατασκευή μέρους του έργου δεν αξιοποιήθηκαν …

Το 2019 υπογράφηκε η διμερής συμφωνία για το άνοιγμα της βόρειας
πύλης και την κάθετη σύνδεση με την Εγνατία Οδό με δέσμευση 44 εκ ευρώ όπως επίσης και η νέα οικολογική σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών-Σκύδρας (Αριδαίας)-Εδεσσας-Φλώρινας/Κοζάνης

Η λύση είναι να οριστεί σαφές χρονοδιάγραμμα άμεσης
ολοκλήρωσης εντός 4ετίας ολοκλήρωσης και ο ορισμός ενός στελέχους δημόσιου λειτουργού ως υπεύθυνος έργου που να παρακολουθεί καθημερινά το έργο και να λογοδοτεί στις τοπικές κοινωνίες. 

Η οδική ασφάλεια, η οικολογική μετακίνηση, δικτύωση και η eξωστρέφεια είναι πολιτισμός. Μόνο με την άρση της απομόνωσης όλης της Πέλλας οι χιλιάδες επισκέπτες θα γνωρίσουν καλύτερα τον γενέθλιο τόπο όπου περπάτησε ο Μέγας Αλέξανδρος, θα γνωρίσουν τους θησαυρούς της Μακεδονικής Γης και θα βιώσουν μαζί με τους κατοίκους έναν πολυδιάστατο Ελληνικό Πολιτισμό. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μειωθούν τα εκατοντάδες ατυχήματα που γίνονται καθημερινά. Μόνο με αυτό τον τρόπο οι μεταφορές των αγροτικών προϊόντων θα γίνονται γρήγορα και με ασφάλεια.

Με την οδική και σιδηροδρομική σύνδεση εξασφαλίζεται η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής η οποία αντανακλά σε όλη την περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ας το καταλάβουν καλά οι κρατούντες στην Αθήνα και οι συμπαθούντες αυτών στην Θεσσαλονίκη ότι μόνο με υλοποίηση τέτοιων έργων στην πράξη υπογραμμίζουν ότι Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα.

Καλούμε στο όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου όλους όσους σέβονται την ιστορία, τον πολιτισμό της Μακεδονίας και των ανθρώπων της να συνυπογράψουμε την άμεση άρση της οδικής-συγκοινωνιακής απομόνωσης της Πέλλας.

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος»

pellanews.gr