Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Ορεστιάδα προς Θεσσαλονίκη: Μισή μέρα ταξίδι με το τρένο!!!

Μνήμες παλαιότερων εποχών, διαδρομές που θεωρούσαμε ότι θα τις συναντούμε μόνο μέσα από διηγήσεις για τα ταξίδια με τρένο. 
Την ώρα που η διαδρομή Θεσσαλονίκης – Αθήνας πραγματοποιείται σύμφωνα πάντα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε 4 ώρες και 10 λεπτά και σε 5 ώρες και 30 λεπτά το βραδινό (απλό τρένο), ο Ορεστιαδίτης χρειάζεται σχεδόν 11 ώρες για να φτάσει στη συμπρωτεύουσα.
Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της βορειότερης πόλης της Ελλάδας, θα ξεκινήσουν με το τρένο από το σταθμό της Ορεστιάδας στις 12:19, θα κατέβουν στην Αλεξανδρούπολη θα γίνουν εναλλαγές μέσων (λεωφορείων που έχουν αντικαταστήσει τα τρένα) και θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη στις 23:30 έχοντας περάσει τη μισή τους μέρα ταξιδεύοντας.
Η διαδρομή Ορεστιάδα – Θεσσαλονίκη με το αυτοκίνητο έχει διάρκεια κάτι περισσότερο από 4 ώρες, ενώ με το ΚΤΕΛ 5 ώρες και 30 λεπτά, ενώ η διαδρομή Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη με το ΚΤΕΛ έχει διάρκεια 3 ώρες και 45 λεπτά.
Ανάλογοι είναι και οι χρόνοι μετακίνησης από Θεσσαλονίκη για Ορεστιάδα, με το τρένο να αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη στις 5:50 το πρωί και να φτάνει στην Ορεστιάδα στις 16:59.

statusradio.gr