Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Εκδρομή των συνταξιούχων σιδηροδρομικών του σωματείου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» στην Πελοπόννησο στις 17,18,19 και 20 Οκτωβρίου.

Εικόνα: αρχείου
Πολυήμερη εκδρομή στην Πελοπόννησο διοργανώνει του σωματείο των συνταξιούχων σιδηροδρομικών «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» από τις 17 έως και τις 20 Οκτωβρίου. Οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν στην εκδρομή θα πρέπει το αργότερο μέχρι της 30 Σεπτεμβρίου να καταβάλλουν το 50 % των εξόδων της εκδρομής. 

Το πρόγραμμα 

1η ΗΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΑΤΡΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 

Αναχώρηση στις 06:00 από πλατεία Ν.Σ.Σ. Το πρωί δια μέσου της Εγνατίας οδού, στάση στα ΓΡΕΒΕΝΑ για καφέ. Στη συνέχεια αναχώρηση και περνώντας από ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΑΡΤΑ ΡΙΟ - ΑΝΤΙΡΙΟ ΠΑΤΡΑ ΠΥΡΓΟ, φθάνουμε στη στεριανή νησιωτική πολιτεία της ΠΥΛΟΥ. Γεύμα εξ ιδίων και αναχώρηση για ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση 

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ - ΟΙΤΎΛΟ - ΒΑΘΕΙΑ 

Πρωινό και ξεκινάμε για την περιοχή της ΜΑΝΗΣ η οποία χωρίζεται από την οροσειρά του Ταΰγετου. Φθάνουμε στο ΟΙΤΥΛΟ, με το μεσαιωνικό κάστρο της Κελεφάς. Είμαστε στη δυτική ή μέσα ΜΑΝΗ και αρχίζουν να ξεδιπλώνονται το ένα μετά το άλλο τα χωριά σε ένα τοπίο, ήρεμο και γαλήνιο. Στης ΘΑΛΑΜΕΣ θα κάνουμε στάση για ξενάγηση στους Πύργους και να πάρουμε το καφεδάκι μας. Συνεχίζουμε για ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ και τελευταίος σταθμός η ΒΑΘΕΙΑ με τους περισσότερους ΜΑΝΙΑΤΙΚΟΥΣ Πύργους. Γεύμα εξ ιδίων και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΕΘΩΝΗ - ΚΟΡΩΝΗ 

Πρωινό και αναχώρηση για την πολιτεία της ΚΟΡΩΝΗΣ με το ερειπωμένο κάστρο της. Η σημερινή πόλη της Κορώνης είναι κτισμένη στις πλαγιές του λόφου κάτω από τα κάστρα με τα στενά καλντερίμια. Από τη Κορώνη ένας δρόμος οδηγεί προς τη δυτική ακτή όπου βρίσκεται η ΜΕΘΩΝΗ. Μια πέτρινη γέφυρα με 14.τόξα οδηγεί στην είσοδο του απέραντου κάστρου με το μεγάλο οχυρωματικό περίβολο και τα εντυπωσιακά τείχη. Η οχυρωμένη πόλη ενώνεται με το ΜΠΟΥΡΤΖΙ τον οκταγωνικό Πύργο. Γεύμα εξ ιδίων και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΤΡΑ-ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Πρωινό και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση, φθάνουμε στην Πάτρα, προσκύνημα στον Άγιο Ανδρέα. Στην ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ για γεύμα εξ ιδίων. Συνεχίζουμε , με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε Θεσσαλονίκη. 

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του σωματείου 2310 555208.

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης