Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Έξαλλοι με τα δημοσιεύματα περί αξιοποίησης Σπηλιόπουλου στην Χαριλάου Τρικούπη.

«Ψήνεται» αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής

«Όποιος επιθυμεί καρέκλες, καλύτερα να φύγει τώρα», είχε πει από την επομένη κιόλας των εκλογών η Φώφη Γεννηματά, ‘απαντώντας’ τρόπον τινά στην υπουργοποίηση πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η φράση παραμένει επίκαιρη και από το νόημά της δεν εξαιρείται κανένας.
Έτσι, με προβληματισμό είδαν στην Χαριλάου Τρικούπη τα δημοσιεύματα (που δεν διαψεύστηκαν) περί τοποθέτησης του πρώην βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σπηλιόπουλου στη θέση προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ.

Εφόσον μάλιστα κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και σφοδρή επίθεση στο πρόσωπό του από την Χαριλάου Τρικούπη, αφενός γιατί «πολλά του έχουν μαζεμένα», αφετέρου για... παραδειγματισμό.

Στην πραγματικότητα, στο Κίνημα Αλλαγής, δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι το ‘αντάρτικο’ του Κώστα Σπηλιόπουλου στις περιφερειακές εκλογές, όταν κατέβηκε ‘απέναντι’ στον ‘πράσινο’ υποψήφιο Απόστολο Κατσιφάρα, διασπώντας τις δυνάμεις του κόμματος στην περιοχή, πολλώ δε μάλλον την στήριξή του στον Νεκτάριο Φαρμάκη, τον υποψήφιο της ΝΔ, στον β' γύρο, χαρίζοντάς του τη νίκη.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα, όσοι χρεώνουν στον πρώην βουλευτή, παρασκηνιακή δράση στην περιοχή ώστε το Κίνημα Αλλαγής να μην ψηφιστεί ούτε στις εθνικές εκλογές, προκειμένου το κόμμα να μη βγάλει έδρα στην Αχαΐα και να μη γίνει ξανά βουλευτής ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Τούτων δοθέντων, σε περίπτωση επιβεβαίωσης των πληροφοριών που θέλουν το άλλοτε ‘πράσινο’ στέλεχος να αναλαμβάνει θέση προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στον ΟΣΕ, δεν αποκλείεται άμεση αντίδραση, με εμφανή στοχοποίηση στο πρόσωπό του και πιθανώς υπόνοιες ‘συναλλαγής’ με τη ΝΔ. Μία τέτοια κίνηση εκ μέρους της Χαριλάου Τρικούπη, σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί, θα στείλει σαφές μήνυμα και σε άλλους επίδοξους ‘λοξοκοιτούντες’ προς τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αναζητούν μία νέα θέση στα πράγματα. Στην Χαριλάου Τρικούπη, εξάλλου, είναι σαφείς. Όποιος επιδιώκει μία καρέκλα εξουσίας, θα πρέπει να φύγει από το κόμμα για να πάει να τη βρει. Όσο για τον ίδιο τον Κώστα Σπηλιόπουλο, δεν τον θεωρούν καν μέλος του κόμματός τους, αφού απέχει εδώ και χρόνια από οποιαδήποτε κομματική διαδικασία...

matrix24.gr