Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Το Ιράν, το Τουρκμενιστάν, το Καζακστάν και το Αζερμπαϊτζάν Συζητούν για συνεργασία στον τομέα των σιδηροδρόμων.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Τουρκμενιστάν για να συμμετάσχει στο Υπουργικό Φόρουμ των πέντε παράκτιων χωρών της Κασπίας Θάλασσας, ο Saeed Rasouli, Πρόεδρος του Σιδηρόδρομου της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ο οποίος εκπροσωπεί το υπουργείο οδών και αστικής ανάπτυξης του Ιράν, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των σιδηροδρόμων του Τουρκμενιστάν και του Αζερμπαϊτζάν με σκοπό τη διμερή συνεργασία.
Επιπλέον, εξετάστηκαν διάφορα ζητήματα όπως η αποχώρηση των κινεζικών και ιρανικών συρμών εμπορευματοκιβωτίων και η εφαρμογή των δεσμεύσεων που εγκρίθηκαν στα κινεζικά πρωτόκολλα διαδρόμου εμπορευματοκιβωτίων.

Ο Ρασούλι συναντήθηκε επίσης με τους υπουργούς μεταφορών του Αζερμπαϊτζάν και του Τουρκμενιστάν και συζήτησε στρατηγικές για τη βελτίωση της σιδηροδρομικής συνεργασίας.

Η δημιουργία διευθυντικών επιτροπών και τεχνικών καθηκόντων για την παρακολούθηση και εφαρμογή των αποφάσεων του κοινού υπουργικού φόρουμ των πέντε παράκτιων χωρών της Κασπίας Θάλασσας και η έναρξη μιας συνολικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Κασπίας Θάλασσας ήταν μεταξύ των κυριότερων θεμάτων της συνάντησης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της πολυμερούς συνάντησης συμμετείχαν, ο Said Rasouli, ο Shahram Adamnejad ως αναπληρωτής μεταφορών, ο Kheirollah Khademi, Γενικός Διευθυντής Κατασκευής και Ανάπτυξης της Ιρανικής Εταιρείας Υποδομών Μεταφορών, καθώς και εκπρόσωποι του Ιρανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Υπουργείου Βιομηχανίας, Μεταλλείων και Γεωργίας, Εμπορικό Επιμελητήριο του Ιράν Συνόδευσαν τον Mohammad Eslami.

raillynews.com