Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Αντίδραση Σιμόπουλου στην αναφορά Μπουτάρη.

"Θα σας θυμούνται μόνο για τις παγωμένες αλατιέρες, για τη θέση σας για το Σκοπιανό και για την τρύπα στη Βενιζέλου" απαντά στον απερχόμενο δήμαρχο ο βουλευτής της ΝΔ

Την αντίδραση του Στράτου Σιμόπουλου προκάλεσε η αναφορά του Γιάννη Μπουτάρη στην τελευταία συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με την ιδιότητα του δημάρχου Θεσσαλονίκης, στο όνομά και την προσφορά του στην πόλη.

Ο απερχόμενος δήμαρχος αναφερόμενος στο θέμα του μετρό υποστήριξε ότι ο πρώην γγ δημοσίων έργων και νυν βουλευτής της ΝΔ ήταν εξαρχής εναντίον του.

«Ο Σιμόπουλος ήταν εξαρχής εναντίον μου προσωπικά. Σιμόπουλος και Ζορπίδης, τι έκαναν αυτοί για την πόλη;» αναρωτήθηκε ο Γιάννης Μπουράρης, για να εισπράξει την απάντηση Σιμόπουλου ο οποίος σε δελτίο τύπου επιτίθεται με την σειρά του στον απερχόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης για τον οποίο υποστηρίζει ότι θα τον θυμούνται «μόνο για τις παγωμένες αλατιέρες, για τη θέση σας για το Σκοπιανό και για την τρύπα Μπουτάρη στη Βενιζέλου (Μετρό)».

Ολόκληρη η ανακοίνωση Σιμόπουλου έχει ως εξής:

Ευχαριστώ τον απερχόμενο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη που μπήκε στον κόπο να με συμπεριλάβει στον απολογισμό του, αναρωτώμενος τι έχει κάνει ο Σιμόπουλος για την Θεσσαλονίκη.

Του απαντώ και τον ενημερώνω ότι από την θέση μου ως γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ από το 2012 έως το τέλος του 2014 συμμετείχα μεταξύ άλλων στα εξής:

• Λύση των βασικών προβλημάτων κατασκευής του Μετρό με κορυφαίο το ζήτημα της εξασφάλισης χρηματοδότησης, δημοπράτησης, συμβασιοποίησης και υλοποίησης με γρήγορους ρυθμούς της επέκτασης προς Καλαμαριά.

• Έναρξη κατασκευής των κόμβων στη Δυτική Περιφερειακή.

• Έναρξη κατασκευής της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής διάβασης στη Μενεμένη.

• Έναρξη κατασκευής του δίδυμου αποχετευτικού αγωγού της Θεσσαλονίκης.

• Έναρξη κατασκευής και παράδοση δεκάδων σχολικών αιθουσών τόσο ανατολικά, όσο και δυτικά

• Συμβασιοποίηση της κατασκευής νέας πτέρυγας χειρουργείων στο ΑΧΕΠΑ και μονάδας ΡΕΤ στο Θεαγένειο.

• Χρηματοδότηση των μελετών για την θαλάσσια αστική συγκοινωνία και την κατασκευή των χερσαίων εγκαταστάσεων.

• Χρηματοδότηση των μελετών ανάπλασης της Πλατείας Διοικητηρίου.

Αυτές είναι ορισμένες μόνο από τις παρεμβάσεις που προωθήθηκαν από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων όσο ήμουν στη θέση του Γενικού Γραμματέα.

Κύριε Μπουτάρη για τα παραπάνω έργα ελπίζω να με θυμούνται ορισμένοι πολίτες στο μέλλον. Εσάς σίγουρα θα σας θυμούνται μόνο για τις παγωμένες αλατιέρες, για τη θέση σας για το Σκοπιανό και για την τρύπα Μπουτάρη στη Βενιζέλου (Μετρό).

.makthes.gr