Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Στη «φάκα» 35χρονος ο οποίος ξάφριζε πορτοφόλια, κινητά και κοσμήματα - 53 συλλήψεις στην ευρύτερη περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού.


Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι ειδικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και οι στοχευμένοι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Μόνο κατά το τελευταίο 24ωρο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στο ευρύτερο πλαίσιο ειδικών δράσεων διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών της ΓΑΔΘ,
αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Ασφάλειας και Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

– 6 άτομα για περιπτώσεις κλοπών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 35χρονου ημεδαπού, ο οποίος αφαίρεσε το τσαντάκι οδηγού αστικού λεωφορείου στη δυτική Θεσσαλονίκη, πλην όμως έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο. Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα και κινητά τηλέφωνα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

– 4 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 25χρονου ημεδαπού στην περιοχή της Μενεμένης, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν 2 δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 78,7 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας, χρηματικό ποσό και τρία κινητά τηλέφωνα, ένα εκ των οποίων είχε αφαιρεθεί από την κατοχή ανήλικου στην ίδια περιοχή τις προηγούμενες ημέρες.

– 2 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 27χρονη αλλοδαπή σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης κ. Ανακριτή Θεσσαλονίκης για σύσταση συμμορίας και παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.

– 2 άτομα τα οποία κατείχαν και χρησιμοποίησαν πλαστά δελτία ταυτότητας και διαβατήρια προκειμένου να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρώπης.

Άλλες 53 συλλήψεις

Στο μεταξύ ακόμη μια αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες (29-08-2019) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού από αστυνομικούς των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Αστυνομίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της παραπάνω επιχείρησης, ελέγχθησαν συνολικά 99 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν 53 αλλοδαποί, διότι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι ειδικές δράσεις, που πραγματοποιούνται σε τακτική βάση, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

politisnews.gr