Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

To "Δίκτυο Σιδηροδρομικών" για τις απολύσεις συμβασιούχων στην ΕΕΣΣΤΥ.


To Δίκτυο Σιδηροδρομικών καταγγέλλει την Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ, μέλος του Ομίλου της Ferrovie Dello Stato , για την αυθαίρετη και μονομερή απόφαση της για την απομάκρυνση 20 και πλέον συμβασιούχων από την τεχνική βάση, συναδέλφων που εργάζονταν στην ΕΕΣΣΤΥ και στον σιδηρόδρομο εως και 6 χρόνια!


Την ώρα που οι Διοικούντες της ΕΕΣΣΤΥ, διαβεβαίωναν τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι απαιτούνται προσλήψεις και παρακαλούσαν εργαζομένους να μην καταθέσουν αιτήσεις για μετατάξεις στον ΟΣΕ, σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου, προβαίνουν σε απολύσεις, με το πρόσχημα της δήθεν αξιολόγησης.
Αναρωτιόμαστε και καλούμε τον νέο ιδιοκτήτη και την Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ να απαντήσει.
Όσοι σήμερα αξιολογήθηκαν ως ανεπαρκείς, δεν προσλήφθηκαν χτες ως ικανοί, στην πλειοψηφία τους μάλιστα από την σημερινή Διοίκηση;
Με ποιο σύστημα αξιολόγησης, απολύονται αυτοί οι συνάδελφοι;
Την ώρα που η ΕΕΣΣΤΥ αναλαμβάνει την εκτεταμένη συντήρηση τροχαίου υλικού έναντι παχυλού τιμήματος από τον Κρατικό Κορβανά, με ποιο δικαίωμα προχωρά σε απολύσεις.
Έχει ενημερώσει το Υπουργείο Μεταφορών για αυτές τις απολύσεις, όταν επιζητούσε το συμβόλαιο για την «εκτεταμένη συντήρηση» που τάχα θα φέρει νέες θέσεις εργασίας και θα προστατέψει τις υφιστάμενες; Τι λέει αλήθεια η πολιτική ηγεσία, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν έχει ενημερωθεί.
Τέλος ο σιδηροδρομικός κόσμος οφείλει να βγάλει τα συμπεράσματα του για την ανεπαρκή συνδικαλιστική ηγεσία της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.
Αντί ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ  να φροντίσουν για την οργάνωση της άμυνας μας στην τεχνική βάση, προεξέχοντος του συναδέλφου Προέδρου της ΠΟΣ, τους τελευταίους μήνες επιδόθηκαν σε ένα άνευ προηγουμένου αγώνα για την εγγραφή Σωματείων από την ΣΤΑΣΥ στην Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, για να διατηρήσουν τις συνδικαλιστικές καρέκλες τους και να ποδηγετήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών στα Σιδηροδρομικά Σωματεία. Συνεπικουρούμενες από τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ  Σιδηροδρομικών, που στοχοποιούσαν  διαρκώς  τους εκπροσώπους του Δικτύου επειδή προειδοποιούσαν σε όλους τους τόνους για την ανεπαρκή συνδικαλιστική εκπροσώπηση των σιδηροδρομικών σε κορυφαίο επίπεδο επέτρεψαν :
·        Την υπογραφή της Σύμβασης παραχώρησης της ΕΕΣΣΤΥ στο κτίριο της Καρόλου, στην καρδιά του Δημόσιου ΟΣΕ,   χωρίς έστω και μια συμβολική κινητοποίηση την ημέρα μεταβίβασης των μετοχών γιατί ήθελαν να μην στεναχωρήσουν την νέα ιδιοκτησία.
·        Την μονομερή αλλαγή στον τρόπο μισθοδοσίας στην ΕΕΣΣΤΥ, χωρίς καμία ουσιαστική αντίδραση, οδηγώντας τους εργαζόμενους στον δρόμο των αιτήσεων προκαταβολών έναντι , για τα προς το ζείν. Δεν  έχουν ενημερώσει τους εργαζόμενους στην τεχνική βάση για την υπο συζήτηση ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ, όταν πέρυσι τέτοιο καιρό κατηγορούσαν Σωματεία ότι άνοιγαν τον δρόμο στο ατομικό δίκαιο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μέχρι πρόσφατα στοχοποιούσαν με ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας, συνδικαλιστές του Δικτύου για τις απολύσεις 8 εργαζομένων στα εκδοτήρια εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Σήμερα που 21 απολύσεις στην ΕΕΣΣΤΥ γίνονται λόγω αξιολόγησης, τι έχουν να πουν στον σιδηροδρομικό κόσμο, οι εκπρόσωποι των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΣ, συνάδελφος Παρασκευόπουλος διαισθάνεται που έχει οδηγήσει με την σύμφωνη γνώμη της ΔΑΚΕ το συνδικαλιστικό κίνημα στον σιδηρόδρομο;
Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, συνάδελφος Κιουτσούκης, τι έχει να πεί στους 21 απολυμένους στην τεχνική βάση όπου ο ίδιος εργάζεται. Ότι επέστρεψε η…κανονικότητα στην χώρα ;
Συνάδελφοι , συναδέλφισες
Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών  καλεί να βγάλετε τα αυτονόητα συμπεράσματα και δηλώνει ότι θα είναι ΔΙΠΛΑ σε όλους τους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο, μακριά από μικροσυνδικαλιστικά παιχνίδια και λογικές του χτες.
Ήδη  και από το πρωί ζητήσαμε την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών γιατί πιστεύουμε ότι το σημερινό progrom απολύσεων συμβασιούχων και εγκαθίδρυσης κλίματος τρομοκρατίας στην τεχνική βάση, θα συνεχιστεί.
Και ένα μήνυμα στην Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ. Να ανακαλέσει άμεσα τις απολύσεις.
Τα στερνά τιμούν τα πρώτα.

ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ