Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

«Πνίγουν» το κέντρο της Θεσσαλονίκης τα έργα του Μετρό.

Τα νεύρα τους συνεχίζουν να δοκιμάζουν οι οδηγοί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ πολλά είναι τα παράπονα και από τους καταστηματάρχες, για τα έργα του Μετρό και τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που επηρεάζουν το κέντρο της πόλης και θα διαρκέσουν τουλάχιστον για ένα τρίμηνο.

Από χθες, έκλεισε το τμήμα της οδού Βενιζέλου από το ύψος της Εγνατίας, με αποτέλεσμα την απώλεια μιας από τις βασικότερες κάθετες οδικές αρτηρίες που οδηγούν από την Τσιμισκή στην Αγίου Δημητρίου.
Όπως βλέπετε και στον χάρτη, από το ύψος της πλατείας ΧΑΝΘ, έως και το Δικαστικό Μέγαρο, οι μόνες επιλογές των οδηγών να «ανηφορίσουν προς την Αγίου Δημητρίου, είναι η οδοί Αγγελάκη, Παλαιών Πατρών Γερμανού, Βενιζέλου και 26ης Οκτωβρίου.
Βέβαια η Παλαιών Πατρών Γερμανού, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί «βασικός» κάθετος άξονας, καθώς μετά βίας χωράει να περάσει ένα αυτοκίνητο, ενώ στην ίδια μοίρα είναι πλέον και η οδός Βενιζέλου, η οποία λίγο πριν την Εγνατία στενεύει λόγω των έργων, με αποτέλεσμα να υπάρχει ελάχιστος διαθέσιμος χώρος για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, ενώ η κίνηση πλέον «κόβεται» στο ύψος της Εγνατίας. Οι οδηγοί που κινούνται πάντως επί της Εγνατίας με κατεύθυνση δυτικά και θέλουν να κατευθυνθούν προς την Αγίου Δημητρίου, μπορούν να στρίψουν δεξιά στην οδό Χαλκέων, έπειτα αριστερά στην Ιουστινιανού και μετά να ανέβουν τη Βενιζέλου κανονικά προς το ΥΜΑΘ.
Το μόνο «παρήγορο» στην όλη κατάσταση (αν μπορεί να χαρακτηριστεί έστω έτσι) είναι πως λόγω του καλοκαιριού και των αδειών, αρκετός κόσμος θα λείπει από την πόλη και η κίνηση θα είναι περιορισμένη έως κάποιο βαθμό.
Όσο για τη διάρκεια των έργων, οι υπεύθυνοι καλό θα ήταν να «τρέξουν» τις διαδικασίες όσο πιο γρήγορα μπορούν, καθώς την περίοδο της Δ.Ε.Θ, οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης θα ξαναπεράσουν νέες «ένδοξες» στιγμές, με τρελά μποτιλιαρίσματα, κορναρίσματα, νεύρα κτλ..

Αλέξανδρος Αλεξιάδης
grtimes.gr