Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Από την Πάτρα... στην καρδιά της Ιταλίας, ταξιδεύοντας με το "βέλος"! (pics+vids).

Ο Σπύρος ο ταξιδιώτης έζησε μία υπέροχη εμπειρία, περνώντας μέσα από τοπία, δάση, τούνελ και βουνά

Η Πάτρα είχε ανέκαθεν μία άλλη σχέση με την Ιταλία. 

Αν ρωτήσεις τους Πατρινούς σε ποια χώρα της Ευρώπης θα ήθελαν να ταξιδέψουν είναι σίγουρο ότι οι μισοί θα σου απαντούσαν την Ιταλία. Η χώρα με την πιο πλούσια ιστορία της γηραιάς ηπείρου, ύστερα από την Ελλάδα πήρε τα φώτα από τους αρχαίους Έλληνες για να φτιάξει στη συνέχεια τον δικό της πολιτισμό, αυτόν της Ρώμης και στη συνέχεια ύστερα από αιώνες οδήγησε την ίδια την Ευρώπη από το σκοτάδι του Μεσαίωνα, στο φως της Αναγέννησης. 

Ιταλία, η χώρα των απόκρημνων παραλιών, των υπέροχων ορεινών διαδρομών και φυσικά με τις πόλεις με τα πολλά αξιοθέατα, τα υπέροχα μνημεία, αρχαιολογικά, θρησκευτικά και καλλιτεχνικά. Και όχι μόνο. Για όσους λατρεύουν τα ταξίδια και θέλουν να πηγαίνουν από μέρος σε μέρος, μέσα από υπέροχες διαδρομές, η Ιταλία γνωρίζουν ότι είναι η χώρα των τρένων. 

Των τρένων που μεταφέρουν τον ταξιδιώτη από την βόρεια Ιταλία στην καρδιά της χώρας. Ειδικότερα στην βόρεια Ιταλία οι μετακινήσεις από πόλη σε πόλη γίνονται κυρίως με το τρένο, μέσα από μαγευτικά τοπία και υπέροχα μέρη, με πολύ πράσινο και ταυτόχρονα θάλασσα. 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΡΑΙΝΟ ΡΩΜΗ-ΒΕΝΕΤΙΑ( TRENITALIA)


Ο Σπύρος ο ταξιδιώτης έφτασε από την Αλεξανδρούπολη στην Ιταλία και έχοντας μία τεράστια λατρεία για τα τρένα δεν θα μπορούσε να μην ταξιδέψει με αυτά στην καρδιά της όμορφης χώρας.

Ταξίδεψε στην Βενετία, στην Ρώμη, ζώντας καταστάσεις και υπέροχες εμπειρίες. Μία από αυτές της εμπειρίες ήταν η διαδρομή από την Φλωρεντία στην Μπολόνια. Η διαδρομή όπως μας λέει αποτελεί ένα μείγμα θαυμασμού των τεχνολογικά σιδηροδρομικών επιτευγμάτων με την μαγεία της φύσης.

Περνάς από πολλά και μεγάλα τούνελ, το τοπίο είναι μαγευτικό, με υπέροχο πράσινο, ενώ όταν φτάνεις στην Βενετία, το τρένο περνά σχεδόν μέσα από την θάλασσα. 

Το τρένο βέβαια δεν είναι από αυτά που γνωρίζουμε εμείς εδώ στην Πάτρα. Είναι σύγχρονο και γρήγορο, το επονομαζόμενο ασημένιο βέλος που δυστυχώς δεν διαθέτουμε ακόμα στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη την διαδρομή έτρεχε με 248 χιλιόμετρα, ενώ οι καταστάσεις μέσα ήταν αρκετά πολυτελείς, με την εξυπηρέτηση στον κόσμο να είναι συχνή, προσφέροντας του φαγητό και αναψυκτικό. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το σύγχρονο ηλεκτροκίνητο τρένο σε ταξιδεύει σε μεγάλες αποστάσεις στην ενδοχώρα της Ιταλίας. Μόνο η απόσταση της Βενετίας από την Ρώμη είναι 500 χιλιόμετρα.




ITALO TRAIN / ΤΑΧΥΤΗΤΑ 246km/h


Ο Σπύρος ο ταξιδιώτης συνάντησε στο τρένο αρκετό κόσμο, ενώ σε ότι αφορά το οικονομικό σκέλος του ταξιδιού το εισιτήριο στο πήγαινε - έλα φτάνει τα 200 ευρώ. 

Πρόκειται όμως για μία μοναδική εμπειρία, το να ταξιδεύεις στην ενδοχώρα της Ιταλίας με τέτοιου είδους τρένα. Να μην ρωτήσουμε; Εμείς στην Πάτρα πότε επιτέλους θα έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε στην καρδιά της υπέροχης Πελοποννήσου, περνώντας μέσα από ποτάμια, δάση, οροσειρές και βουνά με ένα σύγχρονο τρένο; 

Πότε θα μας δώσει η περιοχή και ο τόπος μας την δυνατότητα για να γνωρίσουμε μέρη και ενδοχώρες, με τον τρόπο που μόνο ένα τρένο μπορεί να προσφέρει στους ταξιδιώτες του; 



.patrasevents.gr