Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Προς υπογραφή τα σιδηροδρομικά έργα Ισθμός-Λουτράκι και γέφυρες Γαλλικού Ποταμού.


Προς υπογραφή οδεύουν δύο από τους τρέχοντες διαγωνισμούς της ΕΡΓΟΣΕ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποφάσεις της ΕΡΓΟΣΕ, καλέστηκαν να υπογράψουν τις σχετικές συμβάσεις οι ανάδοχοι για τα έργα κανονικοποίησης και ηλεκτροκίνησης του τμήματος Ισθμός-Λουτράκι και της κατασκευής νέων γεφυρών στο Γαλλικό Ποταμό.

Πιο συγκεκριμένα, στις 12 Ιουνίου καλέστηκε η κοινοπραξία Μυτιληναίος-Ξανθάκης, ανάδοχοι του έργου «Κανονικοποίηση της υφιστάμενης μονής σιδηροδρομικής γραμμής Ισθμού-Λουτρακίου με ηλεκτροκίνηση» να υπογράψουν τη σχετική σύμβαση. Να θυμίσουμε ότι η κοινοπραξία επικράτησε στο σχετικό διαγωνισμό δίνοντας ποσοστό έκπτωσης 47,82%.

Η δημοπράτηση του έργου πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου 2018. Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 14,88εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ), η διάρκεια του ανέρχεται σε 36 μήνες και η χρηματοδότηση του καλύπτεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Επίσης στις 12 Ιουνίου καλέστηκε και η εταιρεία Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ, που ανέλαβε το έργο «Κατασκευή νέων Σιδηροδρομικών Γεφυρών του Γαλλικού Ποταμού, στην Χ.Θ. 9+184 της Σιδηροδρομικής Γραμμής, στο τμήμα από Σ.Σ. Πλατέως έως Τ.Χ.1 Θεσσαλονίκης» να υπογράψει την σύμβαση κατασκευής. Σε αυτή την περίπτωση η εταιρεία είχε επικρατήσει δίνοντας έκπτωση 39,22%.

Ο σχετικός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2018. Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμο 8,9εκατ.ευρώ, η διάρκεια του ανέρχεται σε 24 μήνες και η χρηματοδότηση του προέρχεται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του ΕΠ.ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ.

Νίκος Καραγιάννης
ypodomes.com