Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Επικίνδυνος ελιγμός σε διάβαση του ΟΣΕ.

ΟΔΗΓΟΣ ΙΧ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΙΣ ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ * ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΕΛΑΦΡΑ

Την τύχη με το μέρος του είχε 83χρονος Λαρισαίος που ευτυχώς για τον ίδιο τραυματίστηκε ελαφρά, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία του ΟΣΕ. Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τη 1 χθες το μεσημέρι, όταν ο 83χρονος – σύμφωνα με μαρτυρίες – φαίνεται πως παραβίασε τις αυτόματες ηλεκτροκίνητες μπάρες προστασίας σε ισόπεδη, φυλασσόμενη διάβαση των σιδηροδρομικών γραμμών στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου.

Παρότι δηλαδή οι μπάρες ήταν “κατεβασμένες”, ο οδηγός του Ι.Χ., κάνοντας ελιγμό θέλησε να συνεχίσει την πορεία του για να περάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου με κατεύθυνση προς την οδό Κάρλας (πίσω από τον πολυχώρο Bowling) με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από την αμαξοστοιχία 1571 του ΟΣΕ που εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισα - Βόλος.
Ο μηχανοδηγός αντέδρασε άμεσα και έγκαιρα ακινητοποίησε την αμαξοστοιχία η οποία παρέσυρε ωστόσο το Ι.Χ. αυτοκίνητο τραυματίζοντας – ευτυχώς - επιπόλαια τον 83χρονο οδηγό του. Από τη σύγκρουση δεν τραυματίστηκαν επίσης, ούτε ο μηχανοδηγός αλλά ούτε και οι επιβάτες του τρένου οι οποίοι συνέχισαν το ταξίδι τους με ολιγόλεπτη καθυστέρηση. Ο 83χρονος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ενώ στη συνέχεια κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις σε αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας που ερευνά τις συνθήκες του ατυχήματος.

eleftheria.gr