Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Ξεκινά η μελέτη για τις γραμμές του ΟΣΕ.

Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ


Εξελίξεις στο ζήτημα της διαμόρφωσης των σιδηροδρομικών γραμμών και άλλων υποδομών του ΟΣΕ.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης το πρωί της Τετάρτης, όρισε τρεις βασικούς άξονες γύρω από τους οποίους θα περιστραφεί το όλο έργο.

Ο κ. Καλογιάννης έκανε λόγο για ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί εδώ και δεκαετίες την Λάρισα, ωστόσο υπάρχει μια κοινή συμφωνία και ένας οδικός χάρτης για την δρομολόγηση λύσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Καλογίαννη ο επιβατικός σταθμός σταθμός της πόλης θα παραμείνει στο σημείο που βρίσκεται τώρα, ενώ μετά από συνάντηση με τις εταιρίες του ΟΣΕ, αποφασίστηκε και η αξιοποίηση των οικοπεδικών εκτάσεων που βρίσκονται στην περιοχή για την ανάπλασή της.
Το δεύτερο είναι η δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στο Κουλούρι σε χώρο 300 τ.μ. Όπου θα μεταφερθεί και ο εμπορευματικός σταθμός διαλογής που αυτή τη στιγμή βρίσκεται μεταξύ των συνοικιών της Νεράιδας και της Νέας Πολιτείας, απελευθερώνοντας έτσι έναν μεγάλο χώρο ο οποίος μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να δώσει άλλες λύσεις ανάπλασης.

Το τρίτο ζήτημα που έθεσε ο δήμαρχος ήταν η διαμόρφωση των σιδηροδρομικών γραμμών που διέρχονται μέσα από την πόλη. Υποστήριξε πως τον Απρίλιο θα ξεκινήσει μία μελέτη η οποία θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο. Αυτή η μελέτη θα ορίσει ποία είναι η καλύτερη λύση για την πόλη και τον ΟΣΕ αλλά και τα χρηματοδοτικά προγράμματα για την υλοποίηση των έργων. Ο κ. Καλογιάννης τόνισε πως κάθε μία από τις προτεινόμενες λύσεις (υπογειοποίηση των γραμμών ή παράκαμψη της πόλης) έχει τα δικά της τεχνικά προβλήματα. Επιπλέον υπογράμμισε πως ήταν πρόθεση της δημοτικής αρχής οι συμφωνίες με τις εταιρίες του ΟΣΕ να πάρουν τα χαρακτηριστικά μιας πολιτικής συμφωνίας σε επίπεδο κυβέρνησης μέσω του Υπουργείου Υποδομών ώστε να υπάρχουν οι απαραίτητες δεσμεύσεις προκειμένου να υπάρξει ένας σαφής οδικός χάρτης λέγοντας πως σύντομα θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με τον ΟΣΕ.

Όσον φορά τα χρονοδιαγράμματα, ο δήμαρχος δήλωσε πως μέχρι το 2020 θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες μελέτες ενώ μέχρι το 2023 θα δούμε πολύ σημαντικές υποδομές στην πόλη από την πλευρά του ΟΣΕ να αλλάζουν προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Ασ.Ν.
larissanet.gr