Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

H EasyJet ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να διασώσει τη ζημιογόνα Alitalia μαζί με τη Delta Air Lines και την ιταλική εταιρία σιδηροδρόμων Ferrovie.


Οι 3 εταιρίες θα σχηματίσουν κοιπραξία που θα διευθύνει την Alitalia, η οποία πέρασε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης προ διετίας.

Ο ιταλικός αερομεταφορέας δανείστηκε 900 εκατ. ευρώ από κρατικούς πόρους προκειμένου να παραμείνει στην επιφάνεια, όμως αναζητούσε διεθνή συνεργάτη από τη στιγμή που ο πρώην επενδυτής της, Etihad, σταμάτησε να τον χρηματοδοτεί.

Οι EasyJet και Delta εκτιμάται οτι ενδιαφέρονται για το 40% του αερομεταφορέα, όμως η EasyJet υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της οτι δεν υπάρχει εγγύηση οτι οι συζητήσεις αυτές θα οδηγήσουν σε συμφωνία.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δυνητικών συνεργατών θα επικεντρωθούν στον ορισμό των βασικών πλευρών του νέου σχεδιασμού της Alitalia, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ferrovie.

Η Alitalia είχε απώλειες 154 εκατ. ευρώ την περασμένη χρονιά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του ιταλού πρωθυπουργού, αναφέρει οτι η κυβέρνηση είναι σε ετοιμότητα να συμμετάσχει στο σχηματισμό της νέας Alitalia με την προϋπόθεση οτι το νέο business plan είναι βιώσιμο.

tornosnews.gr