Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω Μετρό στον Κορυδαλλό.


Από την 1η Μαρτίου και για διάστημα περίπου 4 μηνών θα υπάρχουν προσωρινές αλλαγές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Κορυδαλλό λόγω των έργων για την επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό.

Σε αναλυτική ενημέρωση του εμπορικού κόσμου και των δημοτών για τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοσθούν από την 1η Μαρτίου και για διάστημα περίπου 4 μηνών, στο κέντρο της πόλης, προχωρά η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, ενημερωτική συνάντηση στο Δημαρχείο με την συμμετοχή του Δημάρχου, του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, επαγγελματιών, εκπροσώπου της Αττικό Μετρό και της κατασκευάστριας εταιρείας για όλες τις κυκλοφοριακές αλλαγές και τις λεπτομέρειες της τελικής φάσης των εργασιών για την αποκατάσταση της πλατείας Ελευθερίας.

Βασικό χαρακτηριστικό των προσωρινών αλλαγών στην κυκλοφορία των οχημάτων είναι το κλείσιμο της κυκλοφορίας στην πλατεία Ελευθερίας και η αλλαγή κατεύθυνσης της οδού Σερρών, η οποία γίνεται κάθοδος από την Λ. Γρ. Λαμπράκη με κατεύθυνση προς Πειραιά, ακολουθώντας την διαδρομή Ξενοφώντος- Σουρή- Υψηλάντου.

Παράλληλα, ο Δήμος Κορυδαλλού και η Αττικό Μετρό θα διανείμουν τις επόμενες μέρες ειδικό flyer και χάρτη, στον οποίο αποτυπώνονται όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οι αλλαγές των δρομολογίων των λεωφορειακών γραμμών και των προσωρινών στάσεων του ΟΑΣΑ.

Για τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αξιοποιήθηκε και η εμπειρία της πρώτης περιόδου κλεισίματος της κυκλοφορίας στην πλατεία Ελευθερίας το 2012, κατά την οποία δεν υπήρξαν προβλήματα στη λειτουργία του κέντρου της πόλης.



Γ. ΠΑΣΑΔΑΚΗΣ

fosonline.gr