Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Κοπή πίτας και ενημέρωση από την διοίκηση του σωματείου των συνταξιούχων σιδηροδρομικών «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ».

Με την ευκαιρία της αυριανής εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, η διοίκηση του σωματείου συνταξιούχων σιδηροδρομικών «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» θα ενημερώσει τους συνταξιούχους, όπως κάνει κάθε χρόνο, για τις ενέργειες που έγιναν και γίνονται για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, όπως της υγειονομικής περίθαλψης και των καθυστερήσεων στην χορήγηση επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ.

Ειδικότερα, η διοίκηση θα αναφερθεί στους Συνταξιούχους σιδηροδρομικούς που συνταξιοδοτήθηκαν μετά την 01/01/2015 και δεν τους έχει χορηγηθεί ακόμη επικουρική σύνταξη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ως άνω συνταξιούχοι για το χρονικό διάστημα από 01/08/2009 έως και τον Αύγουστο του 2010 φέρονται ασφαλισμένοι στο ΤΕΑΔΥ.
Τα παραπάνω έχουν ως συνέπεια να θεωρούνται διαδοχικώς ασφαλισμένοι και συνεπώς καθυστερεί ο υπολογισμός του δικαιούμενου ποσού επικουρικής σύνταξης και η έκδοση της σχετικής απόφασης απονομής.

Επίσης θα γίνει αναφορά σχετικά με την πορεία των δικαστικών αγωγών και την αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ για την  επιστροφή αναδρομικών.

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στο ξενοδοχείο «Καψής», η προσέλευση θα ξεκινήσει στις 09:30 και σε όσους παραβρεθούν θα προσφερθεί, τσάι η αναψυκτικό κατά προτίμησή. Επίσης Θα προσφερθούν πιτάκια, εκ των οποίων τρία (3) εξ αυτών θα είναι τυχερά.