Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Μεταφορές cargo μέσω Hyperloop.

Το Hyperloop πρόκειται για ένα νέο μέσο μεταφοράς που συνδυάζει την ταχύτητα ενός αεροπλάνου με τη συχνότητα ενός μετρό.

Η εξέλιξη ενός νέου συστήματος μεταφορών απασχολεί τα τελευταία χρόνια, το οποίο υπόσχεται πως μπορεί να μεταφέρει με απίστευτα γρήγορες ταχύτητες τόσο εμπορεύματα, όσο και ανθρώπους. Γνωρίστε το Hyperloop που… έρχεται.

Ξεκινώντας από τον ορισμό του Hyperloop, να πούμε πως πρόκειται για ένα νέο μέσο μεταφοράς που συνδυάζει την ταχύτητα ενός αεροπλάνου με τη συχνότητα ενός μετρό. Πρόκειται για ένα σύστημα καψουλών που κινείται μέσα σε σωλήνες που βρίσκονται κοντά στο έδαφος, ελαχιστοποιώντας την αντίσταση αέρα και εδάφους και επιτρέποντας ταχύτητες έως και 1000 χλμ / ώρα έχοντας παράλληλα μειωμένη κατανάλωση ενέργειας.

Το Hyperloop, το οποίο θυμίζει έντονα τα σωληνωτά ταχυδρομεία που έχουμε δει σε διάφορα μεγάλα καταστήματα, προορίζεται τόσο για τη γρήγορη μεταφορά των εμπορευμάτων, όσο και για αυτή των ανθρώπων. Αυτό επιβεβαιώνει με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του οργανισμού IRU, ο Juan Vicén, συνιδρυτής της εταιρείας Zeleros, η οποία εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου τρόπου μεταφοράς.

Όπως ο ίδιος αναφέρει οι μεταφορές εμπορευμάτων μέσω του Hyperloop θα προηγηθούν αυτές των ανθρώπων, γνωστοποιώντας μάλιστα πως η εταιρεία του συνεργάζεται ήδη σε διεθνή κλίμακα με εταιρείες προκειμένου οι πρώτες κάψουλες για τη μεταφορά φορτίου να έρθουν μέσα στα επόμενα χρόνια.

Μάλιστα οι πρώτες δοκιμαστικές διαδρομές που θα κάνει η Zeleros (και πρώτη παγκόσμια δοκιμή του Hyperloop) δεν αργούν, καθώς σύμφωνα με τον Vicén εντός του 2019 στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην πόλη Sagunto θα κατασκευαστεί η πρώτη δοκιμαστική διαδρομή με μήκος 2 χιλιομέτρων.



pro.autotriti.gr