Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Ηράκλειο: Χωράει το τραμ στην Κνωσού;







Πήρα την φωτογραφία από το (ανοικτό) γκρουπ του facebook των φίλων που θέλουν τραμ στο Ηράκλειο και την ανέβασα εδώ.
Δείχνει να χωράει άνετα η διπλή γραμμή του τραμ από την Κνωσού.
Να πούμε ότι αν δεν πιάνει το τραμ την Κνωσό,τότε δεν εμπορικά δεν στέκει,αφού το θέμα είναι το μέσο αυτό σταθερής τροχιάς να συνδέει τον κυριότερο αρχαιολογικό χώρο του Ηρακλείου με τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και το κέντρο της πόλης.Διαφορετικά δεν υπάρχει απόσβεση του έργου και εμπορικό ενδιαφέρον για εκείνους που θα το εκτελέσουν.

Το πρόβλημα βέβαια όπως είχαμε πει και εμείς σε παλιότερο άρθρο μας είναι ότι οι δρόμοι της πόλης του Ηρακλείου είναι στενοί για την κίνηση που έχουν,όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές.
Και ναι μεν με λίγο φώτοσοπ και πολλή φαντασία μπορούμε να βρούμε χώρο στην Κνωσού για διπλή γραμμή τραμ αλλά όλοι ξέρουμε ότι στην πραγματικότητα δεν μπορούν να χωρέσουν όλα αυτά μαζί.
Μακάρι να μπορούσαν αλλά δεν…

Αυτή την στιγμή με το στηθαίο στη μέση της Κνωσού και φτύνεις αίμα έτσι και σου τύχει μπροστά κάποιος που πηγαίνει αργά,φαντάσου να έχεις απλά ένα δρομάκι που ίσα-ίσα θα χωράει ένα αυτοκίνητο και μπροστά σου να είναι λεωφορείο ή ο αργός οδηγός με τα 20 χλμ την ώρα.
Φαντάσου κάτι να γίνει και να μείνει κάποιο αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου.Θα κλείσει η κυκλοφορία για ώρα.Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης στο φωτογραφικό πρότζεκτ δεν βλέπουμε καθόλου χώρους στάθμευσης.
Μιλάμε για έναν δρόμο με δεκάδες ή και εκατοντάδες ίσως επιχειρήσεις και μαγαζιά.
Έχει σκεφτεί κανείς τι θα γίνει με όλον αυτό τον κόσμο;

Σπύρος Αλεξάκης
athleticradio.gr