Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Στις φλόγες τυλίχθηκε το εργοτάξιο του μετρό έξω από το ΑΠΘ.

Νέος γύρος επεισοδίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης 
Μολότοφ, πυροτεχνήματα και χημικά, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης πορείας στην Καμάρα - Απάντηση με χρήση χημικών από την αστυνομία
Αποπνικτική και εκρηκτική είναι η ατμόσφαιρα αυτή την στιγμή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μαύροι καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή γύρω από το ΑΠΘ, καθώς υπάρχουν πολλές εστίες φωτιάς. 

Κουκουλοφόροι βρίσκονται ταμπουρωμένοι στο προαύλιο της Θεολογικής Σχολής, από όπου πετούν μολότοφ και πέτρες. Αστυνομικοί απαντούν με δακρυγόνα προς το μέρος τους και πλέον δεν μπορεί να πλησιάσει κανείς γύρω από το ΑΠΘ. 

Νωρίτερα, στις φλόγες τυλίχθηκε μέρος του εργοταξίου του μετρό έξω από την Θεολογική Σχολή από τις μολότοφ. Στο σημείο έσπευσαν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς που είχε επεκταθεί και σε δέντρα. 

Εφόσον η φωτιά έσβησε στο εργοτάξιο του μετρό, μια ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από την πύλη της Φιλοσοφικής Σχολής στην Εθνικής Αμύνης και πέταξε ξανά μολότοφ και πέτρες. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών, με τος κουκουλοφόρους να οπισθοχωρούν μέσα στους χώρους του ΑΠΘ. 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν κατέληξε η πορεία αναρχικών στην Καμάρα , με 30 κουκουλοφόρους να βγαίνουν από την Θεολογική Σχολή που τελεί υπό κατάληψη και να κινούνται επιθετικά προς την Καμάρα. Οι κουκουλοφόροι άρχισαν αμέσως να πετούν πέτρες και μολότοφ προς τους αστυνομικούς και γρήγορα το σημείο εξελίχθηκε σε πεδίο μάχης για ακόμα μια φορά.

makthes.gr