Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Επανέρχεται στο προσκήνιο το τραμ Λευκωσίας.

Το κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικρατεί στην πρωτεύουσα δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο

Οι δημόσιες συγκοινωνίες και η δημιουργία τραμ στη Λευκωσία φαίνεται πως επανέρχονται στο προσκήνιο των συζητήσεων, καθώς το καθημερινό κυκλοφοριακό «μπλακ άουτ» που επικρατεί στην πρωτεύουσα, δεν αφήνει κανέναν πολίτη ανεπηρέαστο.

Την αρχή έκανε η Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωκοινοβουλίου στην Κύπρο, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, η οποία σε ανάρτησή της στο Twitter, αναφέρει πως το κυκλοφοριακό στη Λευκωσία είναι χάος, ζητώντας παράλληλα από την Υπουργό Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδου, και τους Δημάρχους της πόλης, να κάνουν κάτι για να διορθώσουν τη δημόσια συγκοινωνία.

View image on Twitter


Χάος το κυκλοφοριακό στη Λευκωσία κα ⁦@VAnastassiadou⁩ Κάντε κάτι Δήμαρχοι! 50 λεπτά από Βύρωνος μέχρι τα φώτα παραμυθούπολης! Κόστος μεγάλο οι χαμένες ώρες και η βενζίνα. Χρειαζόμαστε επειγόντως καλή δημόσια συγκοινωνία #Nicosia #Strovolos #Cyprus we want #publictransport


Σε μία άλλη ανάρτηση, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωντσαντίνος Χριστοφίδης, εκμεταλλευόμενος την ανάρτηση της κα. Ατταλίδου, ανέφερε το εξής: «Το Τραμ της Λευκωσίας Πόσες φορές να τα γράψουμε; Πόσες φορές να τα πούμε; Ακουεί κανείς;»




Η συζήτηση δεν άφησε ανεπηρέαστο ούτε τον Δήμαρχο Αγλαντζιάς, Χαράλαμπο Πετρίδη, ο οποίος σε ανάρτησή του επίσης στο Twitter, επεσήμανε πως «η εγκατάσταση ενός ηλεκτρικού σύγχρονου τραμ επιβάλλεται.»

Πρόσθεσε επίσης πως «ο σχεδιασμός θα πρέπει να καλύπτει άμεσα την Αγλαντζιά - από και προς το Πανεπιστήμιο, το Νοσοκομείο, τα πάρκα και το κεντρο της πόλης.»


Η εγκατάσταση ενός ηλεκτρικού σύγχρονου τραμ επιβάλλεται.

Ο σχεδιασμός θα πρέπει να καλύπτει άμεσα την Αγλαντζιά - από και προς το Πανεπιστήμιο, το Νοσοκομείο, τα πάρκα και το κεντρο της πόλης.

Είναι ξεκάθαρο πως οι πολίτες έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους από το καθημερινό κυκλοφοριακό κομφούζιο και πλέον όλοι αναμένουν πότε και πώς θα βρεθεί η «χρυσή τομή», που θα δώσει τέλος σε αυτή την καθημερινή ταλαιπωρία.

Του Δημήτρη Χατζηιωσήφ
offsite.com.cy