Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Πάτρα: Υπογειοποιημένη και «διπλή» η γραμμή από Ρίο έως Άγιο Διονύσιο.

Τον ερχόμενο Φεβρουάριο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα παραδοθεί η οριστική μελέτη για τη διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο μέχρι τον Άγιο Διονύσιο.


Η γραμμή, σύμφωνα με όσα έχουν διαρεεύσει, θα είναι πλήρως υπογειοποιημένη και θα είναι διπλή, προκειμένου να μην διακοπεί η λειτουργία του Προαστιακού, ενώ όπως όλα δείχνουν το συγκεκριμένο τμήμα θα ενταχθεί στο υπό δημοπράτηση σιδηροδρομικό έργο για να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΣΤΕΛΛΟΚΑΜΠΟ


Χθες, η Συντονιστική Επιτροπή των συλλόγων της περιοχής του Καστελλοκάμπου πραγματοποίησαν εκδήλωση, για την αποτίμηση των αγώνων που έδωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα, οι οποίο και είχαν θετική έκβαση, βάσει και των ανακοινώσεων του Υπουργού Υποδομών, κ. Σπίρτζη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πάτρα.

Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως «η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής αποτελεί μια πολύ καλή εξέλιξη για τον Πατραϊκό λαό. Επίσης, αναδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η συμπόρευση της Δημοτικής Αρχής με τον πατραϊκό λαό για τα δίκια του, έχει αποτέλεσμα. Σε αντίθεση με το δρόμο της εξυπηρέτησης όπως – όπως επιλογών που αντιστρατεύονται τα συμφέροντά του. Ως Δημοτική Αρχή μαζί με τους κατοίκους, τους συλλόγους, θα είμαστε σε ετοιμότητα μέχρι την τελική υλοποίηση του έργου».

Επίσης, ο Δήμαρχος ανέφερε πως ο Δήμος έχει ζητήσει τη δημιουργία, μίας ακόμη στάσης, καθώς προβλέπονται μόνο δύο, ενώ όσον αφορά στο τμήμα από τον Άγιο Διονύσιο έως το νέο Λιμάνι αναμένεται νέα μελέτη, με το ενδεχόμενο ωστόσο, της υπογειοποίησης να μην κρίνεται εφικτό.

Συγκεκριμένα, από τον Άγ. Ανδρέα και μέχρι την Πειραϊκή Πατραϊκή η γραμμή αναμένεται να είναι μονή κανονικού εύρους εντός του υφιστάμενου ορίου απαλλοτρίωσης του ΟΣΕ. Στο τμήμα αυτό υπάρχουν και διατηρούνται αρκετές ισόπεδες οδικές διαβάσεις.

Επίσης, στο τμήμα αυτό υπάρχει η δυνατότητα διακλάδωσης γραμμής για τραμ προς τις νότιες συνοικίες της Πάτρας, το Παμπελοποννησιακό Στάδιο και το ΤΕΙ.

gnomip.gr