Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Ο ΟΣΕ θα έχει την αποκλειστική διαχείριση και εκμετάλλευση του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο

Ο Ο.Σ.Ε. αποκτά ξανά το χαμένο κύρος του και τις χαμένες αρμοδιότητές του αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Οργανισμού.

Σήμερα, με νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ψηφίστηκε τροπολογία με την οποία ο Ο.Σ.Ε. αναλαμβάνει την αποκλειστική διαχείριση και εμπορική εκμετάλλευση του σιδηροδρομικού διαμετακομιστικού εμπορευματικού κέντρου του Θριασίου Πεδίου. Παράλληλα, ψηφίστηκε και η διάταξη με την οποία οι κρίσιμες ειδικότητες των εργατών γραμμής, τεχνιτών γραμμής, μηχανικών ΠΕ και ΤΕ και εργαζόμενων στον κλάδο ελέγχου και κίνησης αμαξοστοιχιών, που είχαν μεταφερθεί σε άσχετες, με τις ειδικότητες τους, δημόσιες υπηρεσίες και φορείς, μπορούν πλέον να επιστρέψουν στον Οργανισμό. 
Ο Οργανισμός ξαναμπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης, μετά από χρόνια απαξίωσης και αποψίλωσης του με το νόμο 3891/2010 και τις πολιτικές εκείνης της περιόδου, με τις οποίες ακόμη και για το εμβληματικό και τεράστιο έργο του σιδηροδρομικού διαμετακομιστικού κέντρου, είχε αποκλειστεί ο Ο.Σ.Ε. από τη δυνατότητα εκμετάλλευσης του.

Από τον ΟΣΕ.