Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Πανελλαδική συγκέντρωση συνταξιούχων στις 15 Δεκεμβρίου.


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατά της περικοπής των συντάξεων

Στους δρόμους ετοιμάζονται να βγουν στις 15 Δεκεμβρίου οι συνταξιούχοι όλης της χώρας, αντιδρώντας, όπως λένε σε ανακοίνωσή τους «στον νέο σφαγιασμό που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζει για τις πενιχρές συντάξιμες αποδοχές μας με τον νόμο "Κατρούγκαλου"».

Η συγκέντρωση στην Αθήνα είναι προγραμματισμένη για τις 12:30 στην πλατεία Συντάγματος και θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν:

Κανένα επανυπολογισμό, καμία εφαρμογή της μείωσης με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.
Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων, του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας.
Άμεση απόδοση των δώρων.
Ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας.
Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια πού έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 Ευρώ.
Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.
Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

«Συνεχίζουμε όλοι πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά, αδιάκοπα στο δρόμο του αγώνα» λένε μεταξύ άλλων.


newsbeast.gr