Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Κόρινθος: «Κυνηγός» χαλκού ρήμαξε τον Ο.Σ.Ε. ακινητοποιώντας τους συρμούς!

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω το απόγευμα της Τρίτης όταν επιχείρησε να ξηλώσει τμήματα καλωδίων που τροφοδοτούσαν την γραμμή .

Πονοκεφάλους στους υπεύθυνους του ΟΣΕ είχε προκαλέσει τους τελευταίους δυο μήνες ένας 33χρονος «κυνηγός» χαλκού που ξήλωνε τα καλώδια των γραμμών, προκαλώντας σημαντικές ζημιές αλλά και ακινητοποίηση των συρμών!

Τέλος στην δράση του, που είχε ξεκινήσει τουλάχιστον από τις 28 Αυγούστου, έβαλαν οι άνδρες της Ασφαλείας Κορίνθου, οι οποίοι τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω το απόγευμα της Τρίτης όταν επιχείρησε να ξηλώσει τμήματα καλωδίων που τροφοδοτούσαν την γραμμή και μεταλλικά αντικείμενα από τις εγκαταστάσεις του σιδηροδρόμου, υποχρεώνοντας τα δρομολόγια να σταματήσουν, με αποτέλεσμα να καταγραφούν φθορές ύψους 5.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης που συνεχίζεται, αποκαλύφθηκε ότι ο 33χρονος είχε λεηλατήσει ακόμη τις εγκαταστάσεις του σιδηροδρόμου στην Κόρινθο απ’ όπου έκλεψε ένα τμήμα καλωδίου και την ηλεκτρολογική εγκατάσταση μιας γεώτρησης, ενώ είχε διαρρήξει και δύο επιχειρήσεις σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων, από τις οποίες είχε αρπάξει ηλεκτρονικές συσκευές.
Ο 33χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος άσκησε δίωξη σε βάρος του για διακεκριμένες κλοπές, διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων και παρακώλυση συγκοινωνιών και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή.

Μάνος Τσαγκαράκης
protothema.gr