Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

«Θα πέσει, δεν θα πέσει. Πότε θα πέσει;»


Η πτώση της γέφυρας του Κομψάτου, τον Σεπτέμβριο του 2017, ήταν μια εξέλιξη η οποία σόκαρε την τοπική κοινωνία του Ιάσμου και της ευρύτερης περιοχής, και δημιούργησε εύλογα ερωτήματα στους πολίτες σχετικά με το πόσο ασφαλείς είναι οι υπόλοιπες γέφυρες.

Διακατεχόμενοι από αυτήν την ανησυχία, πολλοί είναι εκείνοι που παρατηρούν πλέον με περισσότερη προσοχή από ό,τι παλιότερα και θέτουν σε δημόσιο διάλογο τα όποια παράξενα «σημάδια» εντοπίζουν.

Υπό αυτό το κλίμα ανησυχίας που διαμορφώθηκε μετά το περσινό συμβάν, αναρτήθηκε χθες στο facebook, και ήδη μετρά αρκετές κοινοποιήσεις στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η επισυναπτόμενη φωτογραφία. Την ανάρτηση έκανε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Ξάνθης, κ. Χρήστος Ιωαννίδης, συνοδεύοντας τη φωτογραφία με το σχόλιο: «Θα πέσει, δεν θα πέσει. Πότε θα πέσει;; Η διπλανή ( οχημάτων) έπεσε πριν ένα χρόνο, ευθύνες κανείς. Μελέτες σε δέκα χρόνια. Καλό βράδυ».


Στη φωτογραφία εικονίζεται η γέφυρα του ΟΣΕ, η οποία βρίσκεται επίσης στον ποταμό Κομψάτο, σε κοντινή απόσταση από την οδική γέφυρα που κατέρρευσε πέρυσι. Στη βάση του πυλώνα που στηρίζει τη γέφυρα, παρατηρεί κανείς ένα μεγάλο κενό, που ίσως να είναι απόρροια της διάβρωσης που προκαλούν τα νερά του ποταμού.

Φυσικά, δεν είμαστε ειδικοί για να μπορούμε να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα. Ίσως η συγκεκριμένη εικόνα να σημαίνει πολλά, ίσως και τίποτα…

Σίγουρα, πάντως η δημοσιογραφία των πολιτών μπορεί να φανεί χρήσιμη, ώστε οι αρμόδιοι να εστιάσουν την προσοχή τους και να αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο επανάληψης της δυσάρεστης έκπληξης που είχαμε πέρυσι τέτοια εποχή.

inkomotini.news