Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Φθιώτιδα: Η τραγική ειρωνεία πίσω από το σιδηροδρομικό δυστύχημα με τη νεκρή καθηγήτρια – Η άγνωστη ιστορία ζωής – video.


Συγκλονίζει τη Φθιώτιδα η πρωινή τραγωδία στις ράγες και τα όσα αποκαλύπτονται για την άτυχη καθηγήτρια. Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας...

Στις ράγες του τρένου σταμάτησε το ταξίδι τεσσάρων καθηγητών που ξεκίνησαν από τη Λαμία για την Τιθορέα, όπου δίδασκαν στο γυμνάσιο.


Το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με τρένο λίγο πριν από την Τιθορέα με συνέπεια να ανασυρθεί νεκρή η συνοδηγός και να τραυματιστούν ελαφρότερα οι υπόλοιποι.


Το ταξίδι των τεσσάρων καθηγητών, δύο γυναίκες και δύο άνδρες (ο ένας ιερέας), ήταν καθημερινό καθώς ξεκινούσαν κάθε πρωί από τη Λαμία πηγαίνοντας για το Γυμνάσιο της Τιθορέας όπου διδάσκουν. Σήμερα το πρωί, το Ι.Χ. βρέθηκε πάνω στις ράγες του τρένου την ώρα που από εκεί περνούσε η αμαξοστοιχία από τη Λαμία προς την Αθήνα.
Το τρένο παρέσυρε το αυτοκίνητο σε μια πορεία περίπου ενός χιλιομέτρου, αφού το χτύπησε από την πλευρά του συνοδηγού και προς τα πίσω. Λίγο αργότερα αστυνομικοί και πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο απεγκλώβισαν πολύ γρήγορα τους τρεις, από τους τέσσερις επιβάτες, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο χωρίς όμως σοβαρά τραύματα. Χρειάστηκαν ενισχύσεις της δύναμης της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί η συνοδηγός, η οποία ανασύρθηκε νεκρή μέσα από τις λαμαρίνες του αυτοκινήτου.

Είχε χάσει τον σύζυγό της η άτυχη καθηγήτρια

Όπως αποκαλύπτεται η άτυχη καθηγήτρια που σκοτώθηκε είχε χάσει πριν από περίπου δύο χρόνια τον σύζυγό της και μεγάλωνε μόνη τα παιδιά. Πήγαινε καθημερινά στο Γυμνάσιο που δίδασκε αλλά αυτή τη φορά η μοίρα της έπαιξε άσχημο παιχνίδι.
Η άτυχη εκπαιδευτικός, μητέρα δύο παιδιών, εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια του αυτοκινήτου και άφησε την τελευταία της πνοή. Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες των Πυροσβεστών που έσπευσαν στο σημείο από την Αμφίκλεια και τη Λαμία, η συνοδηγός του οχήματος, καθηγήτρια του Γυμνασίου Κάτω Τιθορέας, ανασύρθηκε νεκρή, ενώ σοβαρά τραυματισμένη απεγκλωβίστηκε μία ακόμη γυναίκα.
Όπως λέει στο NewsIt.gr ο δήμαρχος Αμφίκλειας, η αδικοχαμένη καθηγήτρια ζούσε για τα παιδιά της και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στην τοπική κοινωνία. Το ένα της παιδί σπούδαζε και το άλλο πήγαινε στο γυμνάσιο.

Η μαρτυρία γυναίκας που επέβαινε στο τρένο

Πρόκειται για την παλιά σιδηροδρομική γραμμή Λαμίας – Τιθορέας η οποία χρησιμοποιείται μόνο για δύο δρομολόγια την ημέρα από την Λαμία προς την Αθήνα ένα το πρωί και ένα το βράδυ.
Η σιδηροδρομική συγκοινωνία στο παλιό σιδηροδρομικό δίκτυο έχει διακοπεί αλλά αυτό δεν επηρεάζει την σιδηροδρομική συγκοινωνία Αθηνών-Θεσσαλονίκης, καθώς αυτή εξελίσσεται από η νέα σιδηροδρομική γραμμή.

Εικόνες που τράβηξαν διερχόμενοι οδηγοί

Το τρένο κινούνταν με κανονική ταχύτητα αλλά ο οδηγός του ήταν αδύνατον να προλάβει να σταματήσει. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η αμαξοστοιχία παρέσυρε το ΙΧ και το πήγε ένα χιλιόμετρο μακριά από το σημείο της σύγκρουσης. Ακούστε πως περιγράφει στο NewsIt.gr τα όσα έγιναν ο δήμαρχος Αμφίκλειας…

Λειτουργούσε κανονικά ο σηματοδότης στη διάβαση

Το σιδηροδρομικό ατύχημα σημειώθηκε μεταξύ Αμφίκλειας και Τιθορέας στο 170ο σιδηροδρομικό χιλιόμετρο στην περιοχή Μόδι. Ο φωτεινός σηματοδότης λειτουργούσε κανονικά όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια. Το λάθος του οδηγού όμως έφερε αυτές τις εικόνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει τραυματισμός ανάμεσα στους επιβάτες του τρένου, που παραμένει ακινητοποιημένο στο σημείο.

newsit.gr