Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΔ για ΟΑΣΑ: Ακριβότερα εισιτήρια, πολύ λιγότερα έσοδα, μεγαλύτερη ζημιά.

"Μέσα σε ένα έτος, ο κύκλος εργασιών και τα έσοδα από πωλήσεις εισιτηρίων μειώθηκαν δραματικά, η ζημιά του Ομίλου αυξήθηκε ακόμη περισσότερο και το έλλειμμα ξεπέρασε τα 188 εκατ. ευρώ", αναφέρει ο Κ. Καραμανλής.

«Τα οικονομικά στοιχεία του ΟΑΣΑ αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατόρθωσε το ακατόρθωτο: ακριβότερα εισιτήρια, πολύ λιγότερα έσοδα, μεγαλύτερη ζημιά, σχεδόν διπλάσια κρατική επιχορήγηση και πολύ χειρότερες συγκοινωνίες», σημειώνει ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραμανλής. 

Ειδικότερα ο κ. Καραμανλής ανέφερε: «Η επίσημη δημοσίευση των οικονομικών του Ομίλου ΟΑΣΑ (Σταθερές Συγκοινωνίες και Οδικές Συγκοινωνίες) για το 2017, δυστυχώς επιβεβαιώνει πλήρως τις ανησυχίες μας για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Μέσα σε ένα έτος, ο κύκλος εργασιών και τα έσοδα από πωλήσεις εισιτηρίων μειώθηκαν δραματικά, η ζημιά του Ομίλου αυξήθηκε ακόμη περισσότερο και το έλλειμμα ξεπέρασε τα 188 εκατ. ευρώ. Για να αντισταθμίσει η κυβέρνηση αυτήν την τεράστια ζημιά, εκτόξευσε την κρατική επιχορήγηση -την οποία το 2010 είχαμε καταφέρει να περιορίσουμε στα 100 εκατ.- χαρίζοντας συνολικά στον ΟΑΣΑ πάνω από 184 εκατομμύρια. Την ανικανότητα της κυβέρνησης θα πληρώσουν βέβαια, όλοι οι πολίτες που θα κληθούν να καλύψουν δια των φόρων τους την αύξηση της επιδότησης. Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ στο ενδιάμεσο αύξησαν και την τιμή του εισιτηρίου…

Αν, δε, συνυπολογίσουμε τα προβλήματα που εμφανίζει ο στόλος των αστικών λεωφορείων αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των σταθερών συγκοινωνιών, φαίνεται πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατόρθωσε το ακατόρθωτο: ακριβότερα εισιτήρια, πολύ λιγότερα έσοδα, μεγαλύτερη ζημιά, σχεδόν διπλάσια κρατική επιχορήγηση και πολύ χειρότερες συγκοινωνίες».

euro2day.gr