Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Ο Δούναβης η γέφυρα και το τρένο.

«Το καλοκαίρι είναι ξηρό και ζεστό στην Ευρώπη. Στην Αυστρία και τη Γερμανία, έβρεξε λίγο και έτσι έπεσε η στάθμη του Δούναβη στη Βουδαπέστη.

Το νερό δεν φτάνει καν στις κολώνες της γέφυρας της Μαργαρίτας. Κάποιος έβαλε ακόμη και παγκάκι για να μπορεί το κοινό να απολαύσει την πανοραμική θέα της πόλης.
Πίσω από το παγκάκι είναι ένας μεγάλος σορός από πέτρες που έπεσε στο Δούναβη το 1944, όταν οι Γερμανοί ανατίναξαν τη γέφυρα στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μπορεί κανείς να διακρίνει τα ξύλα που μπορεί να ήταν τα ικριώματα που χρησιμοποίησε η ομάδα του Έρνεστ Γιουν το 1976.

Η γέφυρα έγινε στη Γαλλία, κάθε κομμάτι της μεταφέρθηκε με το τρένο στη Βουδαπέστη, όπως τα πέτρινα γλυπτά και φυσικά κάθε τμήμα του σιδερένιου σκελετού.


Είναι μια σπάνια ευκαιρία να σταθεί κανείς στη μέση του Δούναβη, καθώς ή τελευταία φορά ήταν το 2007, όταν η στάθμη του νερού ήταν σχεδόν τόσο χαμηλή. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί έρχονται και απολαμβάνουν την εκπληκτική θέα της πόλης από αυτό το ειδικό σημείο», μεταδίδει από τη Βουδαπέστη, ο ανταποκριτής του euronews, Ακς Γκάμπορ .

gr.euronews.com