Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Σε ρυθμούς ΔΕΘ κινούνται τα συνδικάτα.

Τρένο  θα αναχωρήσει το Σάββατο 8/9 στις 07:18 (αμαξοστοιχία IC 50) και θα επιστρέψει το ίδιο βράδυ στις 23:00 (ώρα αναχώρησης από Θεσσαλονίκη με την αμαξοστοιχία 601).

Με οργανωτικές συσκέψεις και ανακοινώσεις δράσεων κινούνται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, με ορίζοντα το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν στη ΔΕΘ το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του: «απευθύνει κάλεσμα ενότητας και συμμετοχής στο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2018 στις 18:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει.

Στο πλαίσιο των αγωνιστικών δράσεων ενόψει του Συλλαλητηρίου στα εγκαίνια της ΔΕΘ, η ΓΣΕΕ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν τις παρακάτω δράσεις:

1. Την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του 7ου ορόφου του Ε.Κ.Θ. θα πραγματοποιηθεί Σύσκεψη των Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων Β. Ελλάδος, παρουσία κλιμακίου της ΓΣΕΕ. Η σύσκεψη είναι ανοιχτή για τους δημοσιογράφους.

2. Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 11:30.π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αβραάμ Μπεναρόγια» του Ε.Κ.Θ. θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου από τη ΓΣΕΕ με θέμα: «Ελληνική Οικονομία μετά την ολοκλήρωση των Προγραμμάτων Προσαρμογής». Στην Εκδήλωση θα πάρουν μέρος συνδικαλιστικά στελέχη των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και Πρωτοβάθμιων Σωματείων της Θεσσαλονίκης.

3. Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 στις 10:30 το πρωί στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace (Μοναστηρίου 305) θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ με θέμα: «Αναπτυξιακές Προκλήσεις και η Αγορά Εργασίας» το οποίο θα περιλαμβάνει παρουσίαση της μελέτης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για α) «Τις Αναπτυξιακές Προκλήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» και β) «Την παρουσίαση Δεικτών Εκτίμησης της κατάστασης και του κλίματος στην Αγορά Εργασίας στην Ελλάδα».

4. Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, στις 18:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου, θα πραγματοποιηθεί Αγωνιστικό Συλλαλητήριο και πορεία.

Αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των επόμενων γενεών σε μια κοινωνία με:

Σταθερή και Πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα, Υγεία & Ασφάλεια
Δίκαιο και Βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, Συντάξεις, Παροχές
Ελεύθερη Συνδικαλιστική Δράση – Σεβασμό στους Δημοκρατικούς Θεσμούς
Σεβασμό στα Εργατικά Δικαιώματα και στις Εργατικές Κατακτήσεις

Θέλουμε τώρα πίσω, τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις, τις ζωές μας».

Το ΕΚΑ

Με εγκύκλιό του προς τα σωματεία – μέλη του το Eργατικό Kέντρο Αθήνας, ενημερώνει για τον τρόπο μετάβασης στη Θεσσαλονίκη:

Προς τα Σωματεία Μέλη του ΕΚΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, μαζί με τα σωματεία μέλη του και τους εργαζόμενους της Αθήνας, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τους εργαζόμενους όλης της χώρας, για να συμμετάσχουμε στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στο Άγαλμα του Βενιζέλου στις 18:00 και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει.

Η αφίσα της ΑΔΕΔΥ
Σας καλούμε να δηλώσετε αριθμό εργαζομένων από το Σωματείο σας και τον κλάδο σας και τα ονοματεπώνυμα όσων επιθυμούν να ανέβουν στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας το τρένο, που θα αναχωρήσει το Σάββατο 8/9 στις 07:18 (αμαξοστοιχία IC 50) και θα επιστρέψει το ίδιο βράδυ στις 23:00 (ώρα αναχώρησης από Θεσσαλονίκη με την αμαξοστοιχία 601).

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη προσέλευσή σας στους σταθμούς αφετηρίας, τουλάχιστον 20 λεπτά νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης. Δηλώσεις στα τηλέφωνα του ΕΚΑ 210-8836917, 210-8836918 (Οργανωτικό Τμήμα) και ώρες 11:00 – 16:00 μέχρι την Πέμπτη 6/9. Υπεύθυνος Συντονισμού ο Οργανωτικός Γραμματέας του ΕΚΑ Νίκος Σχίζας (6946618091).

Όλοι μαζί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα Βενιζέλου στις 6μμ».

To ΠΑΜΕ
Στην Πλατεία Αριστοτέλους το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 6μμ, καλεί το ΠΑΜΕ, που στην ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι, γυναίκες Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σαν να μην πέρασε μια μέρα από τις μεγάλες καταστροφές του καλοκαιριού ανεβαίνει ξανά στη Θεσσαλονίκη για να ανεβάσει το ίδιο έργο με τον τίτλο «επιστροφή στην κανονικότητα» ή «τέλος των μνημονίων». Φτάνει πια με τα ψέματα και τις απάτες τους! Η «ανάπτυξη» τους σημαίνει ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060! Να χάνουμε συνεχώς από το μισθό μας, την σύνταξή μας, την ασφάλιση μας».


Πηγή: ert.gr