Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Μεταφορά αφετηρίας τοπικής λεωφορειακής γραμμής 640 για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Με τη μεταφορά της αφετηρίας, το επιβατικό κοινό θα μπορεί να επιβιβάζεται απευθείας από το μετρό στο λεωφορείο, χωρίς αναμονή.

Τη μόνιμη μεταφορά της αφετηρίας της λεωφορειακής γραμμής 640 (Τοπική Ηρακλείου) έξω από την στάση του σταθμού του ηλεκτρικού, στην κεντρική πλατεία της πόλης, αποφάσισε ο ΟΑΣΑ, έπειτα από αίτημα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Μέχρι πρότινος η εν λόγω αφετηρία λειτουργούσε στην οδό Μελ. Μερκούρη (μεταξύ των οδών Αρκαδίου και Ανδριανού), κάνοντας μια απλή στάση έξω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ. Έτσι, όμως, δεν λειτουργούσε ιδανικά η διασύνδεση των δύο συγκοινωνιακών γραμμών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Με τη μεταφορά της αφετηρίας, το επιβατικό κοινό θα μπορεί να επιβιβάζεται απευθείας από το μετρό στο λεωφορείο, χωρίς αναμονή.

Κατόπιν της αλλαγής, το δρομολόγιο της κυκλικής γραμμής 640 διαμορφώνεται ως εξής:
Σταθμός ΗΣΑΠ (κεντρική πλατεία) – αριστ. Πρασίνου Λόφου – δεξιά Πολυτεχνείου – αριστ. Αγγέλων – δεξιά Ηλ. Αποστόλου – αριστ. Αυγής – αριστ. Αγ. Λαύρας – δεξιά Πρ. Λόφου – αριστ. Πλαπούτα – αριστ. Πεύκων – δεξιά Κρήτης – αριστ. Λεωφ. Ηρακλείου – δεξιά Δρυάδων – αριστ. Αγ. Νεκταρίου – αριστ. Ιφιγενείας – Μελ. Μερκούρη – Σταθμός ΗΣΑΠ (κεντρική πλατεία).


Πηγή: xtypos.gr