Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τέλος ο μετροπόντικας στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Μυλόπουλος: «Μεγάλη ημέρα για τη Θεσσαλονίκη. Ολοκληρώθηκαν οι υπόγειες σήραγγες. Ανταποκρινόμαστε σε ένα μεγάλο αίτημα της πόλης και προχωρούμε».

Ολοκληρώθηκε σήμερα Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 η διάνοιξη του συνόλου των υπόγειων σηράγγων του Μετρό Θεσσαλονίκης με την ολοκλήρωση της διάνοιξης και της δεύτερης σήραγγας στην επέκταση προς Καλαμαριά.

Ο δεύτερος μετροπόντικας, ο «Φρίξος», εισήλθε στο σταθμό «25ης Μαρτίου». Ολοκληρώθηκε έτσι το 100% των σηράγγων, κατασκευάστηκε το 80% των έργων πολιτικού μηχανικού και εκτελέστηκε το 60% του συνόλου του έργου στην επέκταση Καλαμαριάς του Μετρό Θεσσαλονίκης.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΥ:

Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη, ο Πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για το Μετρό της Θεσσαλονίκης. Η ολοκλήρωση της διάνοιξης των σηράγγων σε όλη την έκταση και των δύο γραμμών, της βασικής και της
επέκτασης προς Καλαμαριά, μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση του έργου.

Η ένωση των σηράγγων της γραμμής της επέκτασης προς Καλαμαριά με τη βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης συμπίπτει με την ολοκλήρωση του πιο δύσκολου τεχνικά -λόγω των γεωλογικών αβεβαιοτήτων- του πιο χρονοβόρου και το πιο δαπανηρού μέρους ενός έργου μετρό, που είναι η διάνοιξη των υπόγειων σηράγγων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τους εργαζόμενους στην Αττικό Μετρό, όσο και τους εργαζόμενους στον ΑΚΤΟΡΑ, την ανάδοχο εταιρία, για την μεγάλη προσπάθεια που μαζί καταβάλαμε εδώ και δυόμισι χρόνια, να αναστήσουμε ένα μεγάλο έργο και να φέρουμε πιο κοντά στην πραγματοποίηση ένα μεγάλο όνειρο για τη Θεσσαλονίκη.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για την εμπιστοσύνη τους και την υπομονή τους και να τους διαβεβαιώσω ότι ανταποκρινόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο μεγάλο αίτημα της πόλης, που είναι η ολοκλήρωση και η λειτουργία του Μετρό».

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

Καθώς η επέκταση του Μετρό προς Καλαμαριά προχωρεί με ταχύτατους ρυθμούς, σήμερα Τρίτη 31 Ιουλίου 2018, πραγματοποιείται η απομάκρυνση της εργοταξιακής κατάληψης και η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων στη συμβολή της Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας με τις οδούς Μοσχονησίων και Μητροπολίτη Κυδωνιών Γρηγορίου.

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η ολοκλήρωση της διάνοιξης των υπόγειων σηράγγων στο Μετρό Θεσσαλονίκης συμβαίνει σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα, μετά την τραγωδία στην Ανατολική Αττική.

Η Αττικό Μετρό ΑΕ σε ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης προς τα θύματα των πυρκαγιών έχει συμβάλει από την πρώτη στιγμή με 32 μηχανικούς στη διενέργεια ελέγχων και αυτοψιών στις πληγείσες περιοχές που εκτελεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.


Πηγή: ametro.gr