Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Π.Νίκας: «Όποιος μπαίνει μέσα στο Πάρκο του ΟΣΕ με το σκύλο του, θα παίρνει πρόστιμο».


Ο μόνος χώρος στον οποίο απαγορεύεται η διεύλευση τα ζώα συντροφιάς είναι το Πάρκο του ΟΣΕ, επειδή εκεί υπάρχουν τρεις παιδικές χαρές και οι ιδιοκτήτες τους τα γυμνάζουν και τα αφήνουν να αποπατούν εκεί, ανέφερε σε δηλώσεις του χθες ο Δήμαρχος Καλαμάτας, προτείνοντας ο κόσμος να βγάζει βόλτα τους σκύλους του στο Πάρκο του Νεδοντα ή στο Χιλιόμετρο και ότι όποιος τα αφήνει σε παιδικές χαρές ή αθλητικούς χώρους θα παίρνει πρόστιμο.
«Στρεφόμαστε εναντίον κάποιων ιδιοκτητών οι οποίοι συμπεριφέρονται αντικοινωνικά» έδωσε την εξήγηση για την συνολική απαγόρευση στο Πάρκο του ΟΣΕ.
Επίσης επανέλαβε παλιότερη δήλωσή του ότι πολλά αδέσποτα σκυλιά τα έχουν φέρει και τα έχουν εγκαταλείψει από την Αθήνα, επιχειρηματολογώντας ότι διαφορετικά αν ήταν ντόπια θα επέστρεφαν στα σπίτια τους.
Ο κ. Νίκας μετέφερε ακόμα τα φιλοζωικά του αισθήματα, καθώς, όπως είπε, έχει και ο ίδιος σκύλο, ενώ φροντίζει και γάτες, ενώ τόνισε το φιλοζωικό προφίλ του Δήμου που έχει σπιτάκια στον χώρο του Δημαρχείου, φιλοξενώντας κατά καιρούς ακόμα και 20 αδέσποτα, ενώ σκύλοι φροντίζονται ακόμα στο Φυτώριο και άλλες δομές του Δήμου.

Πηγή: tharrosnews.gr